Songs of Slavery and Freedom

ZO! Gospel Choir, Gershwin Bonevacia & Dwight Dissels
Krachtig muzikaal eerbetoon aan veerkracht en vastberadenheid van slaafgemaakte voorouders
za 11 mei 2024 20:00
za 11 mei 2024
20:00
  • za 11 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Mix van moderne spirituals, bewerkte hymnen en gospelnummers in verrassende arrangementen

ZO! Gospel Choir brengt op zaterdag 11 mei in het Muziekcentrum Enschede met Songs of Slavery and Freedom een krachtig muzikaal eerbetoon aan de veerkracht en vastberadenheid van de tot slaafgemaakte voorouders. Ervaar de emotie en kracht van gospelmuziek tijdens deze onvergetelijke avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten over het ontstaan van gospel. Speciale gasten zijn Dwight Dissels en Gershwin Bonevacia.

Dit concert brengt een boeiende mix van moderne spirituals, bewerkte hymnen en gospelnummers in verrassende arrangementen, waarbij de menselijke stem centraal staat. Ervaar de diepgaande emotie en kracht van gospelmuziek tijdens deze memorabele avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten, u gebracht door het beste en bekendste koor van ons land.

"Songs of Slavery & Freedom" biedt langs de oorsprong en ontwikkeling van gospel een ander perspectief op dit beladen verleden. "Special guests" tijdens dit concert zijn Dwight Dissels en dichter-schrijver Gershwin Bonevacia.

Treed binnen in een unieke ervaring, geïnspireerd door het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. "Songs of Slavery & Freedom" belooft niet alleen een muzikale reis, maar ook een reflectie op het hier en nu en de toekomst. Mis het niet, want "Songs of Slavery & Freedom" belooft een onvergetelijke muzikale ervaring te worden.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Berget Lewis

Dwight Dissels

Aftermovie Song of Slavery and Freedom

 Onvergetelijke avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten over het ontstaan van gospel 

Credits

Artistiek concept: Donna Lewis & Gordon Cruden
Regie & choreografie: Kelsey Blikslager

Wat is ZO! Gospel Choir?
ZO! Gospel Choir is ontstaan in de Bijlmer in Amsterdam en is daarom vernoemd naar Amsterdam Zuidoost. De Nederlandse zangeressen Berget Lewis en Shirma Rouse hebben de artistieke leiding over het koor en treden regelmatig op met het ZO! Gospel Choir.