Gerrit Schreurs

Great Catch

De CircusCoalitie
Grappige, ontroerende en persoonlijke performances aanstormende Nederlandse circustoptalenten
za 13 apr 2024 20:30
za 13 apr 2024
20:30
  • za 13 apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

'Alle makers slagen erin de kijker nieuwsgierig te maken naar hoe zij de komende jaren als circusmakers groeien'

De CircusCoalitie presenteert voor de tweede editie van Great Catch - a fresh taste of circus drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen op zaterdag 13 april in De Kleine Willem hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen.

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank). Zijn stuk LONE is een ode aan het alleen zijn, een pleidooi voor de rust en schoonheid daarvan.

Tête-bêche (Marieke Thijssen, David Mupanda en Wilko Schütz) combineren in 3+1 spectaculaire acrobatiek met een diabolo als vierde speler.

Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn eerste solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet. 'Catch it if you can!'

De Theaterkrant heeft genoten: ‘’Great Catch – a fresh taste of circus is een goede aanzet tot bundeling van innovatief Nederlands circus en laat je snoepen van de verscheidenheid aan talent. Alle makers slagen erin de kijker nieuwsgierig te maken naar hoe zij de komende jaren als circusmakers groeien.’’

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

‘Met zijn komische timing en skills in objectmanipulatie laat Harvey Cobb zien dat hij een echte circusartiest is’

Jury BNG circusprijs

Credits

-Performers: Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb

Wat is de CircusCoalitie?
Great Catch is een initiatief van de CircusCoalitie. De partners zijn onder meer Codarts en Fontys. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De CircusCoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.