De Schaapjesfabriek

Great Catch

De CircusCoalitie
Met ⭐️⭐️⭐️⭐️ van de Volkskrant "Great Catch combineert speelse acrobatiek met een hilarische slotact van comedian Harvey Cobb"
za 13 apr 2024 20:30
za 13 apr 2024
20:30
  • za 13 apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst.

We kunnen niet meer om het hedendaagse circus heen. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen mee maakt.

Luuk Brantjes heeft zijn expertise toegespitst op de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank), waar kracht kan worden omgezet in een toestand van gewichtloosheid. In L O N E reflecteert hij op de balans tussen alleen zijn en eenzaamheid. In een wereld waar constante verbondenheid de norm lijkt, groeit de angst voor het alleen zijn. L O N E vormt een eerbetoon aan de singles, de vrijbuiters, en het inventieve individu in ons allen.

Tête-bêche bundelt in het optreden 3+1 de kunst van de diabolo met partneracrobatiek. Marieke Thijssen, Charlie Wheeler en Wilko Schütz weven een ingewikkeld patroon van betoverende choreografieën, afgewisseld met opmerkelijke momenten waarbij niet alleen de diabolo, maar ook de acrobaten door de lucht zweven.

Harvey Cobb sleepte in 2022 de BNG Bank Circusprijs in de wacht met zijn unieke mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey neemt het publiek mee in een fragment van zijn hilarische solo "Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet". Het is een bonte combinatie van komische stand-up, oprechte emotie en een overdaad aan roze laarzen. Het resultaat is een voorstelling waarbij je je afvraagt of alles hopeloos misgaat of juist precies volgens plan verloopt.

De Theaterkrant heeft genoten: ‘’Great Catch – a fresh taste of circus is een goede aanzet tot bundeling van innovatief Nederlands circus en laat je snoepen van de verscheidenheid aan talent. Alle makers slagen erin de kijker nieuwsgierig te maken naar hoe zij de komende jaren als circusmakers groeien.’’

Zij tonen op zaterdag 13 april in De Kleine Willem hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

 

 

‘Met zijn komische timing en skills in objectmanipulatie laat Harvey Cobb zien dat hij een echte circusartiest is’

Jury BNG circusprijs

Credits

Performers: Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb

Wie is De CircusCoalitie?

Great Catch is een gezamenlijk initiatief van de Circuscoalitie, bestaande uit Rotterdam Circusstad, TENT, Korzo, Festival Circolo, Buro Piket in samenwerking met MAAS theater en dans, Circusbende Festival, De Schuur, Bijlmerparktheater, Panama Pictures, Deventer op Stelten, en de opleidingen Codarts en Fontys. Deze samenwerking is gericht op het bevorderen van een gunstig klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De CircusCoalitie heeft als doel talent, speelplekken en publiek voor circus te stimuleren.