Karel Sanders

Deelder Draait

Ari Deelder & het Benjamin Herman kwartet
Een avond vol unieke verhalen, bijzondere jazz en vooral heel veel Deelder
za 30 mrt 2024 20:30
za 30 mrt 2024
20:30
  • za 30 mrt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Waar Deelder, daar jazz!

In Deelder Draait baant Ari Deelder, dochter van de in 2019 overleden dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver Jules Deelder, zich een weg door de gigantische platenkast van haar vader. Welke verrassende samenwerkingen, mooie verhalen en geheime anekdotes ontdekken we in de kast? Deelder Draait is zaterdag 30 maart in De Kleine Willem.

Een enorme kast met duizenden platen – allemaal netjes op label en alfabet. Het was het levenswerk van Jules Deelder. Hij kon een plaat uit die kast trekken en kende dan niet enkel de muziek en de tekst op de achterkant uit zijn hoofd, ook wist hij moeiteloos nog onbekende weetjes uit zijn mouw te schudden. Hij was een lopende jazzencyclopedie.

Met Deelder Draait probeert dochter Ari te voorkomen dat al deze kennis verloren gaat, nu haar vader is overleden. Terwijl ze zich een weg baant door de ontelbaar vele jazzplaten in haar vaders kast, wijst saxofonist Benjamin Herman haar met zijn kwartet de weg langs artiesten, genres, record labels, originals, langspeelplaten en singles.

Kortom: een avond vol unieke verhalen, bijzondere jazz en vooral heel veel Deelder.

Klik HIER voor het nieuwsbericht over Ari Deelder en de muziek en verhalen uit de gigantische platenkast van haar vader.

'Zodra over jazz intellectueel wordt geouwehoerd, haak ik af'

Jules Deelder