Piek

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
Topacteurs drijven elkaar in vier ⭐⭐⭐⭐ voorstelling tot het uiterste in meesterwerk van Edward Albee
wo 8 mei 2024 20:00
wo 8 mei 2024
20:00
  • wo 8 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Het ultieme relatiedrama op de planken van het Wilminktheater

Het ultieme relatiedrama. Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Dat wordt spannend op woensdag 8 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater. 

Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Het stuk wordt gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste.

Wie is er bang voor Virginia Woolf? behoort tot de meest gespeelde theaterstukken uit de twintigste eeuw.

''Voor mij gaat het stuk over de imperfectie van het leven, over status en aanzien, over beschadiging en teleurstelling, en over waarheid en illusies'', aldus Bas Hoeflaak. ''Martha en George vertellen elkaar allerlei verhalen. Het is niet altijd duidelijk of die verhalen echt zijn gebeurd of niet. Dat doet er ook niet toe. Het is mooi en troostend om samen iets te verzinnen en levend te houden. Maar je kan zo’n verzinsel ook gebruiken om elkaar ten diepste te raken en pijn te doen.''

Sanne Wallis de Vries vult aan: ''Wij mensen zijn de enige wezens die kracht putten uit verzinsels. Martha en George doen dat ook. Ze gaan voort op de brandstof van wat ze hebben verzonnen. Maar niet alles lukt in het leven. Martha is diep teleurgesteld in George omdat hij niet hogerop is geklommen aan de universiteit. In zichzelf, omdat ze niets met haar capaciteiten heeft gedaan, aan de drank is. Ze kan daar geen vrede mee hebben. Ze kan het verlies van illusies niet accepteren.''

Gouden ticket award 

Er zijn al meer dan 25.000 kaarten verkocht voor deze voorstelling. De cast en producent hebben een Gouden Ticket award in ontvangst mogen nemen van de VVTP. 

Klik HIER voor een interview met Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak over het ultieme relatiedrama, Wie is er bang voor Virginia Woolf? 

Onderdeel van

'Met een cast vol comedyvedetten valt er veel te lachen'

Trouw ⭐⭐⭐⭐

Credits

-Met: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
-Tekst: Edward Albee
-Regie: Hanneke Braam

 

 

Lovende recensies
De recensies over Wie is er bang voor Virginia Woolf zijn louter lovend. Zo geeft Trouw maar liefst vier ⭐⭐⭐⭐ sterren: 'Met een cast vol comedyvedetten valt er veel te lachen bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?'
Over Sanne Wallis de Vries schrijft de Volkskrant: 'Grandioos hoe ze kan tieren en sarren'.
De toonaangevende Theaterkrant: 'Bas Hoeflaak als de treiterzieke George gooit zich met volle kracht in het spel'. En: 'Explosies van pure laaghartige gemeenheid en gelukkig ook verstilde intimiteiten'.
NRC: 'Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak gedijen in de absurditeit van de mentale knokpartijen in Edward Albees klassieker'.
En ook het Leids Dagblad is duidelijk: 'Je bent absoluut een ervaring rijker'.