Peter Lodder

De Duivelskunstenaar

Nederlands Blazers Ensemble
Iconische stomme film Faust (1926) als film van deze tijd - 'Zwart-wit, fantastisch en dramatisch'
za 20 apr 2024 20:00
za 20 apr 2024
20:00
  • za 20 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor de Blazers

Na Romeo & Julia en The Unknown Chaplin presenteert het Nederlands Blazers Ensemble de aangrijpende, iconische stomme film Faust (1926) als een film van deze tijd. Het NBE speelt zaterdag 20 april in het Muziekcentrum Enschede Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor de blazers.

Het is het verhaal over de zestiende-eeuwse geleerde en magiër Faust, die z’n ziel aan de duivel verkoopt. ‘’Zwart-wit, fantastisch en dramatisch’’, aldus NBE.

Onderdeel van

'Zwart-wit, fantastisch en dramatisch'

Nederlands Blazers Ensemble

Wat is het Nederlands Blazers Ensemble?
Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.