Iemand van vroeger - staconcert

Suzan & Freek
Iemand Van Vroeger is het nieuwe, derde album van Suzan & Freek. Een nieuw album betekent een nieuwe tour
di 7 mei 2024 en wo 8 mei 2024
di 7 mei 2024
en
wo 8 mei 2024

Smaakvolle Nederlandstalige popliedjes met heerlijke samenzang

Iemand Van Vroeger is het nieuwe, derde album van Suzan & Freek. Een nieuw album betekent een nieuwe tour en die concerten verkopen binnen no-time uit, want het Achterhoekse duo is populairder dan ooit. Suzan & Freek komen op donderdag 28 en vrijdag 29 maart met hun band en een enorme hoeveelheid hits naar het Muziekcentrum in Enschede! 

Suzan Stortelder (Zieuwent) en Freek Rikkerink (Harreveld) braken in 2019 door met de single Als Het Avond Is. Later dat jaar brachten ze het platina debuutalbum Gedeeld Door Ons uit, met daarop ook de hitsingle Blauwe Dag.

In 2021 volgde Dromen In Kleur, met onder meer de singles Weg Van Jou, De Overkant, Goud en Onderweg naar Later. Stuk voor stuk smaakvolle Nederlandstalige popliedjes met de heerlijke samenzang van het Achterhoekse duo.

Op het derde album van Suzan & Freek, Iemand Van Vroeger, staan behalve veel nieuwe liedjes ook de eerder verschenen singles Honderd Keer, Kwijt, Slapeloosheid en Nooit Meer Regen. Het wordt daarom een feest van herkenning voor de fans in het Muziekcentrum.

Dit concert is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool.
Op 7 mei zal Hannah Mae de supportact zijn en op 8 mei zal Adriaan Persons de supportact zijn.

'Suzan & Freek zijn 'gewoon' gebleven: 'Ik stink ook uit mijn mond als ik in de auto heb liggen slapen’

Over Suzan & Freek in AD

Wie zijn Suzan & Freek?

Het koppel maakte al enkele jaren covers en plaatste die wekelijks op Facebook. Ze gingen in 2016 wereldwijd viraal door hun cover van Don't Let Me Down van The Chainsmokers. In november 2018 brachten ze hun eerste ep uit, getiteld Glass House sessions. Hierop stonden vijf covers. Diezelfde maand bracht het duo zijn allereerste eigen (zelfgeschreven) nummer uit, Als het avond is. De single werd al snel goud en haalde de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40. Daarna ging het snel. 

Het eerste album, Gedeeld door ons, werd voorafgegaan door de single Blauwe dag die ook de Top 10 van de hitlijsten bereikte. In 2020 was het duo te zien in het programma Beste Zangers,. Meerdere singles en een Edison volgden. Begin 2021 deed het duo mee met De Vrienden van Amstel LIVE!. Dit vond online plaats, in verband met de coronapandemie. Ook werden Suzan & Freek vanaf maart onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten gaven. 

Begin 2022 deden Suzan & Freek een uitverkochte clubtour door Nederland. Ook ontvingen ze een tweede Edison, voor het album Dromen in kleur. Op 23 en 24 april 2022 stond het duo voor de eerste keer met twee uitverkochte concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. Later dat jaar kondigden Suzan en Freek op Instagram aan een documentaire te hebben gemaakt over ‘[hun] leven, [hun] carrière en hoe [ze] hierin voor [zichzelf] de balans proberen te vinden’. Suzan & Freek: Tussen jou en mij verscheen op 13 januari 2023 op Netflix.

Op 21 september 2023 stonden Suzan en Freek in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam om hun derde album, Iemand van vroeger, te presenteren. Daarop ook de single Vas-y (Ga maar) met Claude.