Marieke Timp

Schrijf me in het zand

Marguerite de Brauw, Céline Vermeulen, Julien Croiset Louis e.a.
Zeer aangrijpend, pijnlijk en intrigerend stuk dat laat zien hoe incest verborgen kan blijven en tot verschrikkelijke gevolgen kan leiden
vr 12 apr 2024 20:30
vr 12 apr 2024
20:30
  • vr 12 apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

In 1989 werd er geschokt gereageerd. Hoe is dat nu, 35 jaar later?

'Op mijn twaalfde verjaardag kreeg ik van papa een speelgoedpanter, een koffertje en een pessarium'. Judith leest deze tekst in het dagboek van haar dode zusje Anne. Wat zou die tekst betekenen? Het antwoord volgt in de aangrijpende voorstelling Schrijf me in het zand, vrijdag 12 april te zien in De Kleine Willem.

Judith is op bezoek in het ouderlijk huis om haar moeder te helpen bij de verhuizing. Als een detective doorspit ze vervolgens elke papiersnipper die Anne heeft achtergelaten. En dan stuit ze op de contouren van een schokkend geheim...   

Schrijf me in het zand is een zeer aangrijpend, pijnlijk en intrigerend stuk dat laat zien hoe incest verborgen kan blijven en tot verschrikkelijke gevolgen kan leiden. In 1989 werd er geschokt gereageerd. Hoe is dat nu, 35 jaar later?

Schrijf me in het zand is een tekst van de in november 2021 overleden schijfster Inez van Dullemen. Zij schreef het stuk in 1989 voor het toenmalige Theater van het Oosten. Ze voelde haarfijn aan hoe je een 'zwaar' onderwerp kan behandelen met een lichte toets. Dat zie je terug in deze poëtische en intieme voorstelling bij Wilminktheater en muziekcentrum Enschede. 

Als in een droom neemt Inez van Dullemen ons mee naar het verleden - waar ze de jonge Anne een stem geeft.

Credits

Judith: Marguerite de Brauw
Anne: Céline Vermeulen
Vader: Julien Croiset
Moeder: Tineke Schrier
Psychiater, vriendje: Yannick Bronkhorst