Hans Gerritsen

Spring

Introdans
Feestelijk het voorjaar in met de uitbundige dans van Mauro Bigonzetti door Introdans
vr 31 mei 2024 20:00
vr 31 mei 2024
20:00
  • vr 31 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

"De tomeloze energie die de dansers tonen is zo aanstekelijk dat je met een glimlach het theater verlaat." Theaterparadijs ⭐⭐⭐⭐⭐

 

De creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. 

Behalve twee van de grootste publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans – Cantata en (drie delen uit) Rossini Cards – creëert Bigonzetti voor SPRING, speciaal voor Introdans, ook een nieuwe, bruisende choreografie. Cantata wordt live begeleid door vier Italiaanse zangeressen: Lorella Monti (Assurd), Christina Vetrone (Assurd), Enza Pagliara en Enza Alessandra Prestia.

SPRING opent feestelijk met Bambù, een nieuwe creatie van Mauro’s zoon; Federico Bigonzetti, en hoogtepunten uit Rossini Cards. Geïnspireerd door de beroemde componist Gioacchino Rossini, voert het ensemble een strakke, komische choreografie uit aan een lange eettafel, gevolgd door een verrassend acrobatisch duet en een levendige finale. Laat je meeslepen door de perfect getimede dans en ontdek de humor.

Mauro Bigonzetti (1960, Rome) leidde onder meer het beroemde Ballet de la Scala in Milaan en werkt als freelance choreograaf voor balletgezelschappen in en buiten Europa, waaronder toonaangevende gezelschappen als het Moskouse Bolsjoj Ballet, English National Ballet, Stuttgarter Ballett, New York City Ballet en Les Grands Ballets Canadiens.

Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans in het voorjaar SPRING, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti. Introdans staat op vrijdag 31 mei in de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede.

Rossini Cards vormt een schitterende start van het drieluik Spring, waarin het dansgezelschap het werk van de Italiaanse choreograaf heeft gebundeld.

De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐

SPRING
SPRING gaat van start met een feestelijk openingsdeel, dat behalve een volledig nieuwe creatie van Bigonzetti bestaat uit drie delen uit zijn veelgeprezen Rossini Cards, waarvan de eerste twee ook nieuw zijn voor Introdans. Bigonzetti liet zich voor dit ballet inspireren door het werk van zijn landgenoot Gioacchino Rossini (1792-1868).
Na de pauze vervolgt SPRING met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde powerstuk laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd.