Tjeerd Derkink

Harmonie

met o.a. John Buijsman
Vier ⭐⭐⭐⭐ sterrentheaterspektakel wegens groot succes weer terug in het Wilminktheater!
vr 28 jun 2024 - za 6 jul 2024
vr 28 jun 2024
-
za 6 jul 2024

Een heerlijke bitterzoete komedie over een harmonieorkest dat uiteen dreigt te vallen

Na zoveel lovende reacties uit het hele land, kon een reprise niet uitblijven. Het komische en meeslepende muziektheaterstuk Harmonie keert terug op het podium van het Wilminktheater! “Harmonie is letterlijk meemaken.”

Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren. 

De nieuwe dirigent Kim-Myung Lee is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzomethode. Hiervoor moet je eerst je partij kunnen zingen voordat je deze op je instrument kan bespelen. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie en zorgt dan ook voor hilarische taferelen. De ellende is compleet wanneer ze ook nog eens hun repetitieruimte kwijtraken, er relaties stuk gaan en er opeens geen geld meer is voor nieuwe instrumenten. Kortom: totale chaos. 

Harmonie bestaat uit een absolute sterrencast, waaronder John Buijsman (o.a. bekend van Flodder, Toen was Geluk heel Gewoon, Spangen, Flikken Maastricht, Dertigers, De Tata’s en Loenatik). De Rotterdammer vindt het fantastisch om weer naar Enschede af te reizen.

‘Topacteurs Remko Vrijdag en Finn Poncin’
Harmonie is een eigen productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en werd in 2023 ruim tien keer opgevoerd in het Wilminktheater. Voor Buijsman waren het een paar fantastische weken. “Het publiek vond het prachtig en het was voor mij persoonlijk ook geweldig om met topacteurs als Remko Vrijdag en Finn Poncin te mogen spelen.”

‘Grappig, tragisch en leuk’
Bezoekers van Harmonie zitten de hele voorstelling op het puntje van hun stoel. Zonder dat ze iets hoeven te doen, worden ze helemaal meegenomen in een verhaal over het wel en wee van een harmonieorkest. Niet alleen op het podium gebeurt er veel, ook in en rondom de zaal is er van alles gaande. Regisseur Jasper Verheugd (o.a. bekend van Scrooge, STORK!, Het Verzet Kraakt en Charlie and the Chocolate Factory): “Harmonie is grappig, tragisch en leuk, maar tegelijkertijd weet je niet wat je ziet. Het is letterlijk meemaken."

Als vip naar Harmonie
Als vip naar Harmonie? Dat kan. Vipzaalzitjes zijn ongeplaceerd te boeken. Als vip zit u gezellig samen vooraan aan een tafeltje voor zes personen (alleen per twee, vier of zes personen te boeken). Een vip-arrangement is inclusief drankje en hapje tijdens de voorstelling. Wees er snel bij, want vipplaatsen zijn snel volgeboekt.

Hoe vipplaatsen te boeken?
-Klik eerst op 'bestellen' bij één van de speeldata.
-Vervolgens klikt u op 'kies aantal'.
-Klik dan op 'best beschikbare stoelen'.
-Geef dan bij 'geen rang (volloop) Vipzaalzitjes' het gewenste aantal vipkaarten aan.
-De rest van het bestelproces verloopt zoals gebruikelijk.

‘Originele Harmonie is een bezoek aan het Wilminktheater zeker meer dan waard'

Muscialword ⭐⭐⭐⭐

Credits

-Met: onder andere John Buijsman, Remko Vrijdag en Finn Poncin
-Regie en script: Jasper Verheugd
-Muziek: Jan Tekstra & Fons Merkies
-Orkestleider: Jos Pijnappel
-Kostuums: Ruben Monfrooy
-Decor: Joris van Veldhoven
-Geluidsontwerp: Maarten Houdijk (winnaar Musical Award voor beste geluidsontwerp voor Sweeney Todd)

Lovende reacties
De reacties op Harmonie waren lovend: 

‘Originele Harmonie is een bezoek aan het Wilminktheater zeker meer dan waard’, was een van de vele recensies. Vele media strooiden met sterren. Zo gaf Musicalworld er maar liefst ⭐⭐⭐⭐ vier, net als I Love Theater: ‘Harmonie is liefde voor muziek. De acteurs komen ook tussen het publiek in spelen. Het is een unieke ervaring om bij deze voorstelling te mogen zijn. Je wordt echt meegezogen in het verhaal’, zo schreef de gerenommeerde website.
Ook Musicalweb gaf ⭐⭐⭐⭐ vier sterren: ‘De casting is uitstekend. Niet alleen spelen de acteurs hun rollen uitstekend, maar ze bespelen ook nog eens vrijwel allemaal een instrument. De verrassende Harmonie is bovenal een beleving.’