Harmonie

met o.a. John Buijsman
Vier ⭐⭐⭐⭐ sterren komedie wegens groot succes weer terug in het Wilminktheater!
do 27 jun 2024 - za 6 jul 2024
do 27 jun 2024
-
za 6 jul 2024

Een heerlijke bitterzoete komedie over een harmonieorkest dat uiteen dreigt te vallen

Koop nu early bird tickets en profiteer tot 1 juni van 10 euro korting per kaart! 

De muzikale en komische voorstelling Harmonie keert terug in het theater. Dit keer niet alleen in Enschede, maar ook in Steenwijk, Leusden en Deventer. De landelijke vraag naar kaarten is zo groot dat Harmonie een landelijke tournee krijgt. Nu mogen nog meer mensen genieten van dit doldwaze en meeslepende voorstelling, waarin een lach en traan zich in rap tempo met elkaar afwisselen.

Harmonie, een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, weet zich door acteurs als John Buijsman, Marjolijn Touw, Rutger de Bekker, Desi van Doeveren en Finn Poncin verzekerd van een sterrencast. Hun jarenlange ervaring op het podium en sublieme timing is een gouden combinatie voor dit komische theaterstuk, waarin het harmonieorkest uiteraard een belangrijke en grote rol speelt. In het orkest spelen professionele amateurs die hun sporen in de muziek hebben verdiend.

Harmonie is een bitterzoete komedie waarin vele doldwaze gebeurtenissen in het orkest aan het licht komen. Wanneer de nieuwe, ambitieuze en koppige dirigent Kim-Myung de oude getrouwe Herbert, na dertig jaar vervangt, heeft hij grootse plannen. Het plan, om de partituren te kunnen zingen voordat je het kan spelen, valt niet in goede aarde met komische taferelen tot gevolg. Wanneer blijkt dat onderlinge liefdesrelaties stuk lopen, er geen geld meer is voor nieuwe instrumenten en ze hun oefenruimte kwijtraken, is de ellende en chaos niet te overzien. Komt de hulp op tijd om het orkest niet uit een te laten vallen?

Tijdens het eerste seizoen kreeg Harmonie van verschillende websites vier sterren. Een greep uit de recensies:

  • Harmonie is liefde voor muziek
  • Je wordt meegezogen in het verhaal
  • Uitstekende casting met acteurs die allemaal een instrument bespelen
  • De verrassende Harmonie is bovenal een beleving.

HARMONIE is een productie van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede naar een idee van Gerard Cornelisse, Jan Tekstra en Jasper Verheugd. De makers van o.a. (Het Verzet Kraakt (Almelo) en STORK (Hengelo). 

Maak van uw zakelijke zomerborrel of jaarafsluiting een onvergetelijke ervaring met de bitterzoete komedie HARMONIE! Geniet samen met uw team van een avond vol muziek, humor, een meeslepende verhalen en onvergetelijke momenten. Vraag naar de mogelijkheden en maak van uw zakelijke bijeenkomst een unieke ervaring. Neem contact op via: h.tenthij@wilminktheater.nl

‘Originele Harmonie is een bezoek aan het Wilminktheater zeker meer dan waard'

Muscialword ⭐⭐⭐⭐

Credits

-Cast: John Buijsman, Rutger de Bekker, Marjolijn Touw, Finn Poncin, Marnel de Rooij, Stijn Westenend en Paul Rigter.

Het Wilmink Project Orkest o.l.v. Jos Pijnappel

 

-Regie en script: Jasper Verheugd
-Muziek: Jan Tekstra & Fons Merkies
-Orkestleider: Jos Pijnappel
-Kostuums: Ruben Monfrooy
-Decor: Joris van Veldhoven
-Geluidsontwerp: Maarten Houdijk

Lovende reacties
De reacties op Harmonie waren lovend: 

‘Originele Harmonie is een bezoek aan het Wilminktheater zeker meer dan waard’, was een van de vele recensies. Vele media strooiden met sterren. Zo gaf Musicalworld er maar liefst ⭐⭐⭐⭐ vier, net als I Love Theater: ‘Harmonie is liefde voor muziek. De acteurs komen ook tussen het publiek in spelen. Het is een unieke ervaring om bij deze voorstelling te mogen zijn. Je wordt echt meegezogen in het verhaal’, zo schreef de gerenommeerde website.
Ook Musicalweb gaf ⭐⭐⭐⭐ vier sterren: ‘De casting is uitstekend. Niet alleen spelen de acteurs hun rollen uitstekend, maar ze bespelen ook nog eens vrijwel allemaal een instrument. De verrassende Harmonie is bovenal een beleving.’