Met een Franse slag… Oh,la,la!

Stedelijk Koor Enschede m.m.v. salonorkest Belle Epoque
Ga mee op een meeslepende muzikale reis door de Franse muziek uit het fin de siècle
za 20 apr 2024 20:00
za 20 apr 2024
20:00
  • za 20 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Stedelijk Koor Enschede betovert met Jacques Offenbach tot Edith Piaf

Het veelzijdige Stedelijk Koor Enschede betovert op zaterdag 20 april het publiek in De Kleine Willem met een meeslepende muzikale reis door de Franse muziek uit het fin de siècle: het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw.

Onder het motto Met een Franse slag... Oh, la, la! worden composities ten gehore gebracht die variëren van de diepgaande klanken van César Frank tot de levendige tonen van Jacques Offenbach, en van de verfijnde melodieën van Gabriel Fauré tot de onvergetelijke chansons van Edith Piaf.

De professionele begeleiding wordt verzorgd door het salonorkest Belle Epoque.

Het bevlogen dirigentschap van Armanda ten Brink staat garant voor een cross-overconcert dat zowel de diepgang van klassieke muziek als de levendigheid van Franse flair omvat.

Met een Franse slag... Oh, la, la! is het vervolg op het eerder succesvolle Vivaldiprogramma, waarin het koor samenwerkte met het jazzcombo van Ruud Ouwehand en John Honsdorp.

Stedelijk Koor Enschede
Het Stedelijk Koor Enschede, bestaande uit vijftig gepassioneerde leden, bestaat al meer dan 55 jaar. Onder leiding van dirigent Armanda ten Brink brengt het koor een breed scala aan stukken: variërend van klassieke koorwerken tot opera en musical.

Dirigent Armanda ten Brink
Dirigent Armanda ten Brink doorliep in de jaren tachtig met hoge scores het toenmalige Twents conservatorium in Enschede en heeft sindsdien als zangeres, pianist, pedagoog en dirigent haar sporen ruimschoots verdiend. Armanda schuwt volgens het koor het experiment niet en dat vindt men terug in de repertoirekeus en in haar inspirerende manier van werken.

Salonorkest Belle Epoque
Al ruim veertig jaar betovert salonorkest Belle Epoque het publiek met authentieke salonmuziek, variërend van serenades en walsen tot fantasieën en humoristische karakterstukken, vooral uit de Belle Epoque (1890 - 1914). De zes getalenteerde leden, deels professionele musici, presenteren hun muziek met een kenmerkend gevoel voor sfeer, stijl en humor.

Met een Franse slag….. Oh,la,la! is tot stand gekomen in samenwerking met het cursuscentrum en cultureel instituut Alliance Française Twente.

Cross-overconcert met diepgang van klassieke muziek en levendigheid van Franse flair

Belle Epoque

Credits

-Koor: Stedelijk Koor Enschede
-Dirigent: Armanda ten Brink
-Begeleiding: Salonorkest Belle Epoque