Brahms vioolconcert en Dvorak 8

Oost-Nederlands Symfonieorkest
Carla Leurs speelt Brahms vioolconcert
za 18 mei 2024 20:00
za 18 mei 2024
20:00
  • za 18 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Van Brahms' vioolklanken tot de harmonieën van Dvorák

De vreugde om het leven te vieren staat centraal in dit zinderende programma met Carla Leurs als solist in het vioolconcert van Brahms.

Geniet van Carla Leurs, die samen met het Oost-Nederlands Symfonieorkest onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn het vioolconcert van Brahms speelt. Ook staan de ouverture Cyrano de Bergerac van Wagenaar en de 8e symfonie van Dvorák op het programma.

Carla Leurs, voormalig eerste concertmeester van het Orkest van het Oosten, staat bekend om haar indrukwekkende vioolspel. Ze speelde op grote podia over de hele wereld en heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze bespeelt de 'Zomer-viool' uit 1770 en een strijkstok uit de Tettelaar-collectie van Peccatte, beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Het vioolconcert van Brahms is bekend vanwege zijn technische uitdagingen. Het programma bevat ook de ouverture 'Cyrano de Bergerac', wat een eerbetoon is aan het buitenleven met Boheemse volksliederen en vogelgeluiden. Het Oost-Nederlands Symfonieorkest, met meer dan 75 leden variërend van amateurs tot professionals, wordt geleid door chef-dirigent Jeppe Moulijn. Het orkest bestaat dit jaar 65 jaar en heeft onlangs opgetreden in Bremen met hetzelfde programma.

Op zaterdag 18 mei kun je genieten van Carla Leurs, die samen met het Oost-Nederlands Symfonieorkest onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn het vioolconcert van Brahms speelt bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. 

Programma

Wagenaar – Cyrano de Bergerac
Brahms – Vioolconcert
Dvorak – Symfonie nr. 8
Solist – Carla Leurs
Dirigent – Jeppe Moulijn