Dubbelconcert - Twents Gitaarfestival 2024

Cristina Galietto & Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov
Laat je snaren vibreren op het ritme van passie en talent - welkom op het Gitaarfestival!
vr 10 mei 2024 19:30
vr 10 mei 2024
19:30
  • vr 10 mei 2024
    19:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Met Cristina Galietto, Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov betreden de gitaristen van wereldformaat het podium van het Twents Gitaarfestival om een solo concert te geven

De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook gitaarlessen. Deze zijn ook openbaar voor toeschouwers!

Voor de les is het handig als u van tevoren een stuk instudeert dat u goed beheerst, dat u tijdens de les kunt laten horen en waar u samen aan kunt werken. Iedereen, ongeachte leeftijd of niveau, kan deelnemen. Het is fijn de bladmuziek wordt meegenomen. Hier kunt u zich aanmelden.

Met werken van Tárrega, Paganini, Turina, Vasiliev, de Lhoyer en Castelnuovo-Tedesco

Cristina Galietto, een 23-jarige klassieke gitariste uit Napels, heeft verschillende internationale competities gewonnen en tourde door Europa. Ze volgde masterclasses bij bekende artiesten zoals Aniello Desiderio en Carlo Marchione. Haar album "Avant l'Aube," uitgebracht in 2020, bevat muziek van componisten als Joaquín Rodrigo en Domenico Scarlatti, die haar intieme en gepassioneerde muzikale gevoel weerspiegelen. Galietto studeert momenteel aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Graz.

 

Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov, een gitaarduo uit Moskou, zijn al jarenlang succesvol en hebben prijzen gewonnen op diverse internationale concoursen. In 2023 behaalden ze de eerste prijs op het Twents Gitaarfestival. Momenteel studeren ze voor een master in kamermuziek bij Prof. Hans-Werner Huppertz aan de HfMT Keulen/Aken en treden ze regelmatig op bij evenementen en festivals. Vladislav Fedorov studeerde onder meer aan het Gnessins College in Moskou en de Universität für Musik in Keulen, terwijl Nikolai Studenikin zijn studie begon aan het Gnessins College en vervolgde aan de HfMT Keulen/Aken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bekijk hier de agenda van het Twentse Gitaarfestival 2024!