Orgelconcert (4+)

Onderdeel van RUMOER festival
Waar sprookjes tot leven komen door de krachtige tonen van zijn orgel
vr 3 mei 2024 en za 4 mei 2024
vr 3 mei 2024
en
za 4 mei 2024

Het is een reis door de wereld van Eftelingmuziek.

Harry van Wijk, de muzikale tovenaar, komt naar het Rumoerfestival met zijn orgelconcert. Het is geen gewoon concert - het is een reis door de wereld van Eftelingmuziek, waar sprookjes tot leven komen door de krachtige tonen van zijn orgel.

Harry is een bekende naam in de wereld van de orgelconcerten. Hij heeft al vele harten veroverd, van Nederland tot Engeland, van Duitsland tot de VS. Hij heeft gespeeld in prachtige kerken en kathedralen, van de Joriskerk in Amersfoort tot de Truro Cathedral in Engeland. Zijn concert zal jonge harten betoveren en hen meenemen op een muzikaal avontuur dat ze nooit zullen vergeten.

Als cantor-organist van de Oude Helenakerk in Aalten deelde Harry zijn liefde voor muziek met zijn gemeenschap. Maar hij reikt verder dan alleen zijn stad - hij heeft zelfs orgelcursussen gegeven in het exotische Suriname.

Het orgel in het Muziekcentrum te Enschede, waar Harry speelt, is een prachtig instrument. Gebouwd in 1999 in een romantische stijl, is het een echt meesterwerk. Het geluid dat uit dit orgel komt, is krachtig en meeslepend, net zoals de muziek die Harry speelt.