Afscheidstournee FISH doet op 5 oktober Muziekcentrum Enschede aan

di 30 jan. 2024

ENSCHEDE - Nog één keer The Company, of nog één keer Cliche of Vigil, of werk van zijn allerlaatste album Weltschmerz. RockicoonFish heeft zijn pensioen aangekondigd, maar reist voor die tijd nog één keer door Europa met zijn Road To The Isles Tour 2024/2025. De Schotse zanger en zijn band doen daarbij op zaterdag 5 oktober het Muziekcentrum in Enschede aan. De kaartverkoop begint vrijdag 2 februari om 10.00 uur.

Sinds zijn vertrek als zanger van Marillion (van de wereldhit Kayleigh), de band waarmee hij al een aantal iconische progrock-platen maakte, werkte Derek William Dick, zoals de Schot officieel heet, aan een meer dan imposante solocarrière. Niet in de laatste plaats vanwege zijn briljante liveconcerten. Na meer dan 35 jaar is het nu tijd voor een laatste tour, die in het voorjaar van 2025 in Engeland en Schotland eindigt.

Fish heeft een bijzondere band met Nederland. Dat was al zo toen hij nog zanger van Marillion was, maar als soloartiest helemaal. Eén van de bewijzen is het geweldige livealbum Sushi, opgenomen in Vredenburg in Utrecht (waar hij zijn vijf Nederlandse optredens in deze tour op 8 én 9 oktober afsluit). De sfeer tijdens concerten van Fish is altijd bijzonder, maar op 18 maart 1993 was de interactie met de zaal echt ongekend.

Voor het Muziekcentrum is het de uitdaging die sfeer te benaderen. Daar wil je als muziekliefhebber bij zijn!

Dit staconcert is een samenwerking van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool.

Klik vanaf vrijdag 2 februari 10.00 uur HIER voor kaarten!