Kom ook naar een muzikaal weekend op de Oude Markt!

ma 27 mei 2024

Beide avonden zijn gratis toegankelijk en worden mogelijk gemaakt door Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, ArtEZ Conservatorium, Ondernemersfonds Enschede en Stichting Enschede Promotie.

Bekende namen en nieuw talent zullen samenkomen voor twee onvergetelijke avonden. Op vrijdagavond brengt het Symphonic Broadway concert de magie van Broadway naar Enschede, met muziek uit wereldberoemde musicals zoals West Side Story, Les Miserables en Sister Act. Geniet van de prachtige stemmen van April Darby, William Spaaij, Laetitia Gerards en Samir Hassan, begeleid door Consensus Vocalis en Phion onder leiding van dirigent Enrico Delamboye. Ook zal er ruimte zijn voor nieuw talent van het ArtEZ Conservatorium Enschede, met onder andere Jesper Stam, winnaar van de compositiepitch, en zangeres Louise de Zeeuw, die een solistenplek heeft verdiend.

Op zaterdagavond is het tijd om mee te zingen met een gevarieerd repertoire, van ABBA tot Rob de Nijs en van Queen tot André Hazes, tijdens de Oude Markt Sing-A-Long. René van Kooten en Wilminks Kweek zullen samen met het Wilmink Project Orkest onder leiding van dirigent Jos Pijnappel zorgen voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Om de stemming er goed in te brengen, wordt er een MeezingKoor georganiseerd onder leiding van dirigent Resy Weernink, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen. Het koor zal een aantal bekende nummers driestemmig instuderen, zoals 'Somebody to Love' van Queen en 'You'll Never Walk Alone'.