Voltallige cast musical Elisabeth in Kasteel Heeswijk gepresenteerd

do 30 mei 2024

In een prachtig witte koets kwamen gister de hoofdrolspelers uit Elisabeth de musical bij Kasteel Heeswijk voorrijden. Trots hielp producent Albert Verlinde hen uitstappen. ‘Dit is een droomcast,’ laat hij weten. ‘Alle hoofdrolspelers hebben stuk voor stuk internationale ervaring en stonden meermaals in grote producties.

Ook het ensemble is er een uit duizenden. Nori de Winter, Laura Seys, Liss Walravens, Isaura Kuyt, Axelle Verfaillie, Walter de Kok, Martijn Claes, Kevin Manuputty, Joost van der Aa, Niels Batens, Quinten de Smedt, Femke van der Endt, Lysanne van der Sijs en Mees de Heus hebben een geweldige auditie laten zien en verdienen dit grootse podium. Met veel van hen heb ik al gewerkt en zij hebben bewezen dit hoge niveau aan te kunnen.’

Pia Douwes en Danique Dusée spelen de oudere en jongere Elisabeth, William Spaaij wordt Luigi Lucheni, Milan van Waardenburg kruipt in de huid van De Dood en Ann Van den Broeck vertolkt Sophie. ‘Bij het grote publiek zullen enkele namen niet direct bekend in de oren klinken,’ zegt Jaco Kaasschieter. ‘Maar ze hebben veel ervaring. Guido Gottenbos speelde in de afgelopen jaren veel in Oostenrijk, Japan, China en Duitsland waar hij ook de rol van Frans Joseph vertolkte. We hebben dus echt naar ervaring en kwaliteit gekeken.’ Ronald Jorritsma speelde in Vlaanderen onder andere de rol van de jonge Scrooge en toerde hij een jaar lang in Duitsland. Sjoerd Oomen is een van de meest gevraagde musicalacteurs in Nederland. Al meer dan zestien jaar speelt hij onafgebroken in grote producties als Mamma Mia! en Soldaat van Oranje – De Musical. Saskia Schäfer speelde onder andere in Dagboek van een Herdershond en vorig jaar nog in Les Misérables. In Stuttgart speelde zij eerder de rol van Ludovika van Beieren.

De regie van deze musical is in handen van de Vlaamse regisseur Frank van Laecke. Met producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman wordt Elisabeth opnieuw een indrukwekkende musical met een geweldige cast en een 14-koppig orkest, dat het verhaal van Elisabeth van de grandeur voorziet die het verdient.

Elisabeth gaat 23 maart 2025 in première in DeLaMar, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Van 7 tot en met 11 mei in het Wilminktheater. Klik voor kaarten hier

Foto: Frens te Kiefte