MAMMA MIA !

met o.a. Brigitte Heitzer en René van Kooten
Nieuwe versie van musicalsensatie die wereldwijd door 60 miljoen mensen is gezien/Sterrenregen in de recensies
di 12 mrt 2024 - zo 17 mrt 2024
di 12 mrt 2024
-
zo 17 mrt 2024

Grandioos spektakel met de grootste hits van ABBA, van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me

De ABBA-musical MAMMA MIA! komt terug. Van 12 tot en met 17 maart 2024 zijn er zes voorstellingen van deze musicalsensatie in het Wilminktheater in Enschede. Het wordt een muzikaal verhaal vol romantiek en humor, met in de hoofdrollen Brigitte Heitzer en René van Kooten. Wees er snel bij, want de kaarten vliegen weg!

De muziek van ABBA is anno nu weer net zo populair als in de gloriejaren van 1974 tot 1982. Alle reden dus voor een gloednieuwe versie van de musicalsensatie uit 1999, met daarin de grootste hits van ABBA. Van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me.

Dit keer vertolkt Brigitte Heitzer (winnares Op zoek naar Evita, Miss Saigon, Evita, Diana & Zonen) de rol van Donna en René van Kooten (Les Miserables, Jezus in The Passion 2013, De beste zangers van Nederland, Evita, Titanic) die van Sam.

MAMMA MIA! werd wereldwijd al door meer dan 60 miljoen laaiend enthousiaste bezoekers gezien. De eerste Nederlandse versie, geproduceerd door Joop van den Ende, werd van 2003 tot 2006 803 keer opgevoerd in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze versie werd door ruim 1 miljoen mensen bezocht. Ook nu is de belangstelling enorm. Binnen een maand na de première waren de eerste 100.000 kaarten al weg.

Het verhaal
Sophie staat op het punt om te trouwen en heeft de wens om, op een zonnig Grieks eiland, door haar vader te worden weggegeven. Maar wie is haar vader? Haar vrijgevochten moeder Donna wordt door de zoektocht van Sophie plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie voormalige liefdes.

Sterrenregen
De pers is unaniem laaiend enthousiast over de nieuwe versie van MAMMA MIA! Kranten als de Telegraaf, Trouw en het AD delen vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit, enkele musicalsites doen er zelfs nog een sterretje bovenop en delen de maximale vijf sterren uit. ''Musical MAMMA MIA! zo vertrouwd en toch verrassend'', is het oordeel van Musicalsites.

'Je wilt het liefst dansend en zingend de zaal uitlopen'

Musicalweb over de laatste versie van MAMMA MIA! uit 2018

Credits

Cast:
-Donna: Brigitte Heitzer
-Sam: René van Kooten
-Sophie: Soraya Gerrits
-Rosie: Wieneke Remmers
-Tanya: Carolina Dijkhuizen
-Harry: Dennis Willekens
-Bill: Barry Beijer
-Ellie: Eliane Kwee
-Lisa: Belle van der Pijl
-Sky: Samir Hassan
-Pepper: Marvin Sikkema
-Eddie: Thom Koolen
-Father Alexander: Sander van Voorst tot Voorst

Ensemble: Melise de Winter, Liesanne van Dongen, Gina Bentvelsen, Rosanne Rebergen, Judith van der Wijst, Isabel Diaferia, Lenne Tosserams, Arjen Kimenai, Michael Konings, Iwan Oorburg, Philip Krom, Menno Dekker Stijn Linders, Ruben Santens, Remi de Smet, Zoë Rijk en Léanne van Alebeek.