Jesus Christ Superstar

met o.a. Jeangu Macrooy, Lucas Hamming en Edwin Jonker
Boek NU de allerlaatste Super Seats voor een unieke ervaring
wo 1 mei 2024 - zo 5 mei 2024
wo 1 mei 2024
-
zo 5 mei 2024

Indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar nu al dé theaterbelevenis van 2024 - Ongeëvenaard, puur en rauw

-Language No Problem- Jesus Christ Superstar is entirely in English.

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Het is een verhaal voor en ván onze tijd, dat bezoekers gegarandeerd aan het denken zetten. Deze rockmusical staat van 1 tot en met 5 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder anderen Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas, hij vervangt Freek Bartels), Edwin Jonker (Pilate), Paul Groot (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland.

De rockmusical 'Jesus Christ Superstar' heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de 'VVTP Diamanten Ticket Award' ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs uitgereikt tijdens de uitzending van 'Vandaag Inside'.

De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud. Adviesleeftijd 16+


'Podium is een snelkookpan, klaar om te exploderen'

Regisseur Ivo van Hove zegt over Jesus Christ Superstar: ''Ik wil het publiek iets laten zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien. Dat we iets anders met deze Jesus Christ Superstar doen. Het podium is een snelkookpan, klaar om te exploderen. Ik wil dat het publiek zich daar deel van voelt, om hun rol te spelen.'' Dit verhaal gaat volgens Ten Hove over menselijkheid, vriendschap en de twijfel die we allemaal hebben.

Het is een voorstelling over aanbidding en verraad, verheerlijking en laster en macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan twintig nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Alleen maar vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren voor Jesus Christ Superstar
Het AD, Trouw, de Volkskrant en het Parool, allemaal geven ze de volle vijf  ⭐⭐⭐⭐⭐  sterren voor Jesus Christ Superstar. ‘Een zintuigelijke zinneprikkeling, met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor', aldus het AD. En: 'Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus'.

De Volkskrant: 'De Jesus Christ Superstar van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten'. En: 'Ivo van Hove heeft de reputatie een regisseur te zijn die doordringt tot de kern van een theatertekst. In Jesus Christ Superstar heeft Van Hove wel de pauze geschrapt, maar ditmaal geen liedjes'.

Jeangu Macrooy in iconische rol van Jesus in wat nu al dé theaterbelevenis van 2024 is / Vijf  ⭐⭐⭐⭐⭐  sterren in AD, Parool, Volkskrant en Trouw 

Trouw: 'Wind, water en bloed, heel veel bloed, in intense Jesus Christ Superstar’. En: 'En dan is er wind die woede wegblaast, hemelwater dat zachtjes neerdaalt en bloed, heel veel bloed dat uiteindelijk bijna alle spelers besmeurt. Want wie heeft er eigenlijk nog schone handen?'

Het Parool: 'Ivo van Hove heeft een heftige Jesus Christ Superstar gemaakt, met een hypocriete, opportunistische massa'. En: 'Van Hove wist dat hij in de rijzige, statige Macrooy de hoofdrolspeler had te pakken voor de musical Jesus Christ Superstar. Na de première weten we: dat had Van Hove goed gezien'.

 

 

Super Seats: word onderdeel van Jesus Christ Superstar 

Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke en intense setting. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar bezoekers zelfs letterlijk onderdeel kunnen worden van het verhaal.

Kies daarom voor een van de 171 Super Seats, waarmee bezoekers op het podium zitten, daar waar het verhaal zich rondom afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog-in-oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving.

Klik HIER voor een interview met Jeangu Macrooy en Magtel de Laat, over hun verrassende rollen in wat nu al de musicalsensatie van 2024 lijkt te gaan worden.

 

Onderdeel van

'Een zintuigelijke zinneprikkeling, met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor.'

AD ⭐⭐⭐⭐⭐

Credits

Met:
-Jeangu Macrooy: Jesus
-Lucas Hamming: Judas
-Edwin Jonker: Pilate
-Magtel de Laat: Mary Magdalene
-Paul Groot: King Herod
-Richard Spijkers: Caiaphas
-Jules Avery: Annas
-Stijn Proesmans: Simon
-Gino Korsèl: Peter

Ensemble: Valerie Lai, Tim Stuart, Susana Bijtelaar Ixcot, Stef van Gelder, Sofia Ferri, Shay Lachman, Quinten de Smedt, Marieke Goemans, Lysanne van der Sijs, Loes Bettonviel, Leanne Lena, Kevin Manuputty, Jasper van den Brink, Dave Rijnders, Alicia Boedhoe en Fleur Renes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Super Seats tickets? 
Op de website is het mogelijk om tijdens het bestelproces de keuze maken voor Super Seats. Deze Super Seats zijn speciale podiumplaatsen en maken bezoeker onderdeel van de musical. Bezoekers krijgen geen rij- en stoelnummer, maar worden voorafgaand aan de voorstelling via een speciale route gebracht naar de stoel op het podium.  

Hoe kan ik Super Seats reserveren?
Kies bij het boeken van de Super Seats voor 'best beschikbare plaatsen'. Bij zelf plaatsen kiezen via de plattegrond is het niet mogelijk om deze bijzondere kaarten te selecteren.

Zijn de Super Seats toegankelijk voor mindervaliden? 
De Super Seats zijn niet toegankelijk voor mindervaliden.

In welke taal is de voorstelling? 
Jesus Christ Superstar is geheel in het Engels. Er is geen boventiteling.

Hoe lang duurt de voorstelling?
De duur van Jesus Christ Superstar is 100 minuten zonder pauze.

Voor welke leeftijd is de voorstelling geschikt?
De adviesleeftijd is 16 jaar en ouder. Tijdens de voorstelling worden er scenes gespeeld die als schokkend kunnen worden ervaren.

Voor nog meer informatie kijk HIER

Overige castleden en ensemble