Dikkie Dik & ik (2+)

Vanaf2 Producties
Met prachtige originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke
wo 25 okt 2023 15:30
wo 25 okt 2023
15:30
  • wo 25 okt 2023
    15:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? 

In de tuin, op je balkon, gewoon voor je neus op straat: dieren zijn eigenlijk overal om ons heen. Op zoek naar kleine kruipers op de grond, zingende vogels in de lucht en spinnende katten op straat: ga op woensdagmiddag 25 oktober mee op avontuur en ontdek alle dieren in de tuin. Dan vindt namelijk in de grote zaal het Muziekcentrum Enschede het Prentenboekjesfestival plaats met voorstelling Dikkie Dik & Ik.

Beleving staat centraal tijdens het Prentenboekjesfestival. Naast de voorstelling Dikkie Dik & Ik vinden ook twee voorstellingen van Coco kan het! plaats in het kader van het Prentenboekjesfestival. De voortstellingen worden aangevuld met vrij-spelmomenten in de foyer. Samen vormen ze een gehele theaterervaring voor peuters, kleuters en hun ouders.

De voorstelling Dikkie Dik & Ik speelt zich af ín het boek. Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken – of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je mee maakt.

In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich door middel van interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

Er zijn originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke te zien.

Met veel slapstick en humor komt de wereld van Dikkie Dik tot leven