Mark Engelen

Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers, Henriette Tol en Renee Fokker
Geniet van drie formidabele actrices: Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker
za 25 nov 2023 20:00
za 25 nov 2023
20:00
  • za 25 nov 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Hoeveel tijd hebben Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker nog?

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices: Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker. Leef je op zaterdag 25 november in de Pay. Zaal van het Wilminktheater helemaal in het verhaal van de drie zussen die elkaar treffen op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Het is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen. 

Henriëtte Tol is het onderwerp van een mediastorm. Renée Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Anne Wil Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt.

Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld om op adem te komen en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen. Ook liggen er nog lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? Hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur.

Klik HIER voor een kort interview met grande dame Anne Wil Blankers.

'Zolang er rollen voor oude vrouwen worden geschreven, speel ik die dan maar'

Anne Wil Blankers (82) in de Volkskrant

Credits

-Met: Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker 
-Tekst: Marijke Schermer 
-Regie: Guy Clemens

Verhaal met topactrices, topregisseur en topschrijfster
Anne Wil Blankers (Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd  door Guy Clemens (De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (Liefde, als dat het is). Het wordt een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes.