Bas de Brouwer/Tom de Jager

Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly
Sensationeel Pulitzerprijs-winnende theaterstuk - Kunnen we ons ooit losmaken van onze afkomst en identiteit?
do 7 dec 2023 20:00
do 7 dec 2023
20:00
  • do 7 dec 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar na triomfen in New York, Londen en München nu in Enschede

Een sensationeel theaterstuk van het gezelschap Black Sheep Can Fly met de topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini en de aanstormend talenten Selin Akkulak en June Yanez. Dat is het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar. Deze moderne klassieker vierde al triomfen in New York, Londen en München en is op donderdag 7 december in de Pay. Zaal van het Wilminktheater te zien.

Het verhaal: Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen.

Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen?

De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd.

Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

'Wij streven naar een wereld waarin kunst en media een volwaardige afspiegeling van de samenleving zijn'

Black Sheep Can Fly

Credits

-Spel: Charlie Chan Dagelet (Dirty Lines en Othello), Rick Paul van Mulligen (A’dam-E.V.A. en Queer Planet), Saman Amini, Selin Akkulak en June Yanez.
-Tekst: Ayad Akhtar
-Nederlandse bewerking: Saman Amini, Karim Ameur, Eric de Vroedt
-Concept, regie en muziek: Saman Amini
-Spelregie, eindregie: Eric de Vroedt

Wat is Black Sheep Can Fly?
Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector maar wel degelijk een onderdeel uitmaken van onze samenleving. We doen dit door door het produceren van tv-, film-, muziek- en theaterproducties.
Meer informatie: blacksheepcanfly.nl.

Black Sheep Can Fly presenteert Disgraced van Ayad Akhtar in coproductie met Het Nationale Theater en Senf.  Het gezelschap heeft al eerder veel lof ontvangen voor de vijfsterren voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★​) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★​).

Black Sheep Can Fly kwam tot stand met toestemming van auteursrechtenbureau TDI Agency Holland Ernst M. van den Berg.