Stories from the east

Nederlands Blazers Ensemble
Herbeleef geliefd NBE-programma met levende legende Mohsen Namjoo
vr 13 okt 2023 20:00
vr 13 okt 2023
20:00
  • vr 13 okt 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

'Als je je vaderland ontvlucht, kun je je verhalen dan inpakken en meenemen?'

Het Nederlands Blazers Ensemble trekt alles uit de kast voor de herbeleving van een van de meest geliefde NBE-programma’s: Stories from the East (voorheen Stemmen uit het Oosten). Dat doen ze op vrijdag 13 oktober in het Muziekcentrum Enschede met niemand minder dan levende legende Mohsen Namjoo.

Namjoo is een van Irans meest controversiële hedendaagse singer-songwriters en door de New York Times geprezen als de Bob Dylan van Iran. Aangrijpende verhalenverteller Sahand Sahebdivani brengt de verhalen tot leven die zijn ouders als politiek vluchtelingen achterlieten in Iran. Samen geven zij in deze bijzondere NBE-voorstelling (over oorlog, vluchten en hoop op een nieuwe wereld) antwoord op de vraag: ‘Als je je vaderland ontvlucht, kun je je verhalen dan inpakken en meenemen?’

De recensent van het Eindhovens Dagblad is lyrisch over de voorstelling: ‘’Van een optreden door het Nederlands Blazers Ensemble word ik altijd blij. Niet omdat het zo’n vrolijke boel is, maar omdat deze club me met hun oprechte van ‘hart-tot-hartspel’ altijd weet te raken.”

Over het NBE zegt artistiek leider Bart Schneemann: ‘’Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken, van alle tijden en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.''

-Deze show Stories from the East komt in de plaats van het aangekondigde American Roots dat wegens persoonlijke omstandigheden van gastartiest Pura Fé komt te vervallen.

'Het energieke Nederlands Blazers Ensemble klinkt als een klok'

De Volkskrant

Credits

Gasten van het Nederlands Blazers Ensemble:
-Mohsen Namjoo: zangen seitar
-Sahand Sahebdivani: verteller

Wat is het Nederlands Blazers Ensemble?
Het Nederlands Blazers Ensemble is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt.
Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.