Dutch Jazz Heritage: Miles Davis

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Nederlands concert van Miles Davis en John Coltrane uit 1960 herleeft in beeld en vooral geluid
za 13 jan 2024 20:00
za 13 jan 2024
20:00
  • za 13 jan 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt met nieuwe arrangementen de jazz van toen naar de tegenwoordige tijd

Het is één van de bestverkochte jazzalbums aller tijden: Kind of Blue van trompettist Miles Davis en zijn band, uit 1959. In de serie Dutch Jazz Heritage reconstrueert Jazz Orchestra of the Concertgebouw het optreden dat Davis een jaar later in Nederland gaf. Zaterdag 13 januari te horen in het Muziekcentrum in Enschede.

Op Kind Of Blue is, in een bezetting vol topmuzikanten, ook saxofonist en avantgarde pionier John Coltrane te horen. Toen Davis en Coltrane op 9 april 1960 speelden in Nederland, spraken velen schande van de muziek. Nu, zestig jaar later, heeft Kind of Blue een vaste plek in de platenkast of Spotify-playlist van vele muziekliefhebbers.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw reconstrueert samen met het Nederlands Jazz Archief dit legendarische optreden en de sfeer van die tijd. Het publiek ziet uniek beeldmateriaal, hoort verhalen van ooggetuigen als muziekjournalist Bert Vuijsje en er is vooral veel muziek!  

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt met nieuwe arrangementen de jazz van toen naar de tegenwoordige tijd, met topsolist Ruud Breuls.

Klik HIER voor een interview met artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw Juan Martinez over het concert in Enschede

'Luister Kind Of Blue, en je bent op slag jazzfan. Zo niet, dan is alle hoop verloren'

Muziekweb.nl