Wout Nooitgedagt

Coming of Age - première

Elena Vink, Lucia Meeuwsen en Hebe Dijkstra
Drie oudere zangeressen verbreken de stilte en vinden hun eigen stem weer
zo 15 okt 2023 14:30
zo 15 okt 2023
14:30
  • zo 15 okt 2023
    14:30
    De Kleine Willem, Enschede

Schoonheid schuilt in kwetsbaarheid

Lucia Meeuwsen, Hebe Dijkstra en Elena Vink zijn er hun hele leven mee bezig geweest: hun stem. Deze drie zang- persoonlijkheden (diva’s op leeftijd) lieten zich overal horen, gewend als ze waren aan de spotlights. Met de jaren werd het stiller, want leeftijd kun je horen en perfectie is waar we naar streven. Toch? In de muzikale theatervoorstelling Coming of Age verbreken de drie op zondag 15 oktober in De Kleine Willem de stilte.

Ze nemen de bezoekers mee in de mogelijkheden en schoonheid van hun oudere stem, en laten horen wat ze juist nu te bieden hebben. Horen we enkel vergankelijkheid, of ook iets anders? Denk aan hun levenservaring, charisma en persoonlijke verhalen.

Deze vrouwen kunnen nu iets wat hun vroeger eigenlijk nooit werd gevraagd: hun stem laten horen zonder zich in een keurslijf te hoeven wringen, met plezier en zelfrelativering.

Gedurende de voorstelling leer je deze drie ‘grandes dames’ kennen: hun verworvenheden en kantelpunten, het geluid en de muziek die daarbij hoort. De schoonheid schuilt in hun kwetsbaarheid, en hun eigen stem, gekleurd door het leven, speelt de hoofdrol.

Klik HIER voor een interview met zangeres Hebe Dijkstra en theatermaker Cora Burggraaf over Coming of age

‘Horen we alleen de vergankelijkheid of ook iets anders?’

Credits

-Zang: Lucia Meeuwsen, Elena Vink en Hebe Dijkstra
-Piano: Andrea Vasi
-Concept en regie: Cora Burggraaf
-Scenegrafie: Lisanne Bovée
-Dramaturgie: Ira Judkovskaja
-Lichtplan: Desiree van Gelderen 
-Techniek: Maasten Hierbrink 
-Productie en zakelijke begeleiding: Stef Koenis

Coming of Age vormt onderdeel van een meerjarig nieuwe-makerstraject van Cora Burggraaf. De volledig geënsceneerde voorstelling gaat in première in De Kleine Willem gevolgd door een tournee in het najaar.