D. Schreuders

San Francisco City Trip

Her Majesty
Nederlandse supergroep Her Majesty neemt het publiek weer mee op een muzikale reis naar de Verenigde Staten
za 25 nov 2023 20:00
za 25 nov 2023
20:00
  • za 25 nov 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Muziek van Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Steve Miller, David Crosby en nog heel veel anderen

Her Majesty neemt het publiek vanaf dit najaar mee op reis naar het San Francisco van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Toen daar muziek klonk van Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Steve Miller, David Crosby en nog heel veel anderen. Zaterdag 25 november in het Muziekcentrum Enschede.

Na vier jaar voor volle zalen de muziek van Crosby, Stills, Nash and Young in het zonnetje te hebben gezet, speelde Her Majesty de succesvolle tour Are You Ready For The Country, waarin de country-rock centraal stond. Bloedstollend mooi, was opnieuw het oordeel van de recensenten.

En nu dus San Francisco City Trip. De stad aan de Amerikaanse westkust had in de jaren ’60 en ’70 een bijna magische aantrekkingskracht op muzikanten van over de hele wereld en mensen die graag bij deze creatievelingen in de buurt verkeerden. De leden van Her Majesty spelen de muziek en vertellen opvallende verhalen.

De Nederlandse supergroep Her Majesty bestaat tijdens deze tour uit Jelle Paulusma (gitaar en zang), Dirk Schreuders (bas en zang), Bauke Bakker (drums en zang), Theo Sieben – hij verving gedurende Are You Ready For The Country Bertolf Lentink - (gitaar en zang) en nieuweling Paul Bond (gitaar, toetsen en zang). Bond (bekend van de band Dandelion en zijn soloplaat Sunset Blues) is de vervanger van Diederik Nomden.

‘Samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie’

De Volkskrant over Her Majesty