Kerst met Wishful Singing & Lavinia Meijer

Wishful Singing & Lavinia Meijer
Ontroerend verhaal van meisje met de zwavelstokjes en sfeervolle close-harmony
do 14 dec 2023 20:00
do 14 dec 2023
20:00
  • do 14 dec 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

The Little Match Girl Passion is een eigentijds sprookje in passievorm

Het is december 2023. De wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer en Nederlands bekendste vrouwelijke a cappella ensemble Wishful Singing gaan op tournee met The Little Match Girl Passion. Voor het vervolg op dit kerstverhaal: kom donderdag 14 december naar de Grote Kerk aan de Oude Markt in Enschede.

De vijf zangeressen en de harpiste voeren samen het ontroerende kerstverhaal The Little Match Girl Passion van David Lang en de bekende, sfeervolle close-harmony van A Ceremony of Carols van Benjamin Britten uit.

Binnen het kerstrepertoire vormt A Ceremony of Carols een van de meest veelzijdige composities. Tijdens zijn overtocht naar Amerika in de Tweede Wereldoorlog kocht Benjamin Britten een dichtbundel. De teksten inspireerden hem tot het schrijven van A Ceremony of Carols.

Op voordracht van David Lang maakte Lavinia Meijer een bewerking voor vrouwenstemmen en harp van The Little Match Girl Passion. Lavinia Meijer behaalde eerder wereldwijd succes met het album The Glass Effect. Daarop arrangeerde ze de ‘minimal music’ van Philip Glass voor harp.

The Little Match Girl Passion (2008) is een eigentijds sprookje in passievorm, waardoor de luisteraar midden in het verhaal staat en getuige is van zowel de diepste gedachten en gevoelens van het meisje met de zwavelstokjes als de reactie van de toeschouwers om haar heen.

Onderdeel van

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing

Wishful Singing

Wat is Wishful Singing?
bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit.
Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale, maar ook op prestigieuze buitenlandse festivals zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival. Ook tourt het ensemble door de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Spanje en Italië.