Bart Grietens

Vier! (4+)

Stiftfestival presenteert: Oorkaan
Muzikaal feest vol (on)herkenbare muziek en humor
za 26 aug 2023 12:00
za 26 aug 2023
12:00
  • za 26 aug 2023
    12:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Oorkaan gaat met Vier! op een internationale muziekreis

De negentiende editie van het Stiftfestival staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Interessante kruisbestuivingen in dat gebied hebben vele componisten geïnspireerd en beïnvloed. Op zaterdag 26 augustus staat het familieconcert Vier! door Oorkaan op het programma in De Kleine Willem.

Als het om speelse concerten voor alle leeftijden gaat, dan behoort Oorkaan tot de eredivisie. Vandaar dat het muziektheatergezelschap met het nieuw opgerichte eigen Oorkaan Ensemble naar het Stiftfestival komt met een concert voor iedereen van 4 tot 104 jaar.

Vier! is een bijzondere voorstelling dat duidelijk maakt dat alle uitdagingen en wereldproblemen die ook deze dagen bij het Stiftfestival centraal staan alleen opgelost kunnen worden als je samenwerkt zonder andere kleuren of andersdenkenden achter te stellen.

Met een blauwe met een cape van mouwen, een grijze krijger met papieren spieren, een mega-gele magiër, een rode honderdsnarige en verbindende factor Guy gaat Oorkaan op een internationale muziekreis. Als het gezelschap de krachten bundelt, gebeurt er iets bijzonders dat maar eens in de 104 jaar voorkomt. 

Het wordt een muzikaal feest vol (on)herkenbare muziek en humor waarbij Turkse klanken, Mozart en nog veel meer culturen en tradities even broederlijk als feestelijk naast elkaar staan.

'Stiftfestival verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici'

Daniel Rowland

Rijke geschiedenis en kleurrijke meerstemmigheid
Het programma van het Stiftfestival brengt de bezoekers langs een rijke geschiedenis en kleurrijke meerstemmigheid. ‘’Het Stiftfestival verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici’’, aldus artistiek leider Daniel Rowland. ‘’Nog nooit in de geschiedenis van het Stiftfestival hebben we zo’n aansprekend en divers programma gepresenteerd, toegankelijk én vernieuwend, doorspekt met invloeden uit andere culturen. We verwelkomen musici van wereldniveau in het Twentse landschap.’’