The Ashes Glow

Stift International Music Festival
Zing zelf mee met het even bonte als serieuze multiculturele hoogtepunt van het Stiftfestival
za 26 aug 2023 19:30
za 26 aug 2023
19:30
  • za 26 aug 2023
    19:30
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

The Ashes Glow een concert dat zowel pijn doet als hoop en troost biedt

De negentiende editie van het Stiftfestival staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Interessante kruisbestuivingen in dat gebied hebben vele componisten geïnspireerd en beïnvloed. Op zaterdag 26 augustus staat The Ashes Glow op het programma.

The Ashes Glow is het even bonte als serieuze multiculturele hoogtepunt van het Stiftfestival. Bont omdat grote namen en jong talent uit verschillende culturen tijdens dit concert eendrachtig samen spelen en omdat er maar liefst twee wereldpremières uit verschillende windstreken klinken.

Jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs schreef in opdracht van het Stiftfestival het opzwepend virtuoze tripelconcert The Ashes Glow, vol evocatieve, zinderende klanken uit het Midden Oosten. Solisten zijn onder anderen de Iraanse sterzanger Mohammed Motamedi en artistiek leider Daniel Rowland.

De Nederlands-Iraanse Aftab Darvishi zorgt met haar Map of Freedom, voor de serieuze noten. Haar magisch rituele muziek zingt over de vrijheidsstrijd van Iraanse vrouwen. Net als Golijovs Tenebrae toegankelijk en buitengewoon indringend. Het is een concert dat zowel pijn doet als hoop en troost biedt.

Zing zelf mee!
Zelf willen zingen tijdens een concert? Dat kan. Er is plek bij het voor het Stiftfestival samengestelde Stiftkoor. Zelfs zonder enige zangervaring is het mogelijk mee te doen.
Onder leiding van koordirigent Jurriaan Poesse werken de deelnemer een ochtend lang aan prachtig Mediterraans repertoire. 's Avonds luiden de deelnemers dit bijzondere concert in met het ingestudeerde repertoire. Het is een buitenkans om een keer op het hoogste niveau mee te zingen.

Klik HIER om aan te melden.

Onderdeel Stiftfestival
Dit concert maakt onderdeel van het Stift Festival. Klik HIER voor meer informatie.

'Stiftfestival verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici'

Daniel Rowland

Credits

Musici:
-Luciana Mancini: sopraan
-Mohammed Motamedi: zang
-Daniel Rowland: viool
-Joe Twadros: ud
-David Cohen: cello
-Rembrandt Frerichs Trio
-Stift Festival Orkest

Rijke geschiedenis en kleurrijke meerstemmigheid
Het programma van het Stiftfestival brengt de bezoekers langs een rijke geschiedenis en kleurrijke meerstemmigheid. ‘’Het Stiftfestival verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici’’, aldus artistiek leider Daniel Rowland. ‘’Nog nooit in de geschiedenis van het Stiftfestival hebben we zo’n aansprekend en divers programma gepresenteerd, toegankelijk én vernieuwend, doorspekt met invloeden uit andere culturen. We verwelkomen musici van wereldniveau in het Twentse landschap.’’

Programma

–Stift Festivalkoor
–Lama Bada Yathanada: Mozarabisch lied uit de 14e eeuw
–Nani. Nani (Sefardisch wiegenlied)
–Golijov: Tenebrae (Versie voor strijkorkest)
–Aftab Darwishi: Map of Freedom (première, Stiftfestival-opdracht) voor Mezzo, setar, viool, cello en strijkers
-Mohammad Motamedi en Rembrandt trio: eigen composities
–Rembrandt Frerichs: The Ashes Glow (première, Stiftfestivalopdracht)