Marco Borggreve

Divers programma Stiftfestival kent louter hoogtepunten

Een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en het Stiftfestival leidt tot een prachtig resultaat: Een nieuwe editie van het Stiftfestival, met louter hoogtepunten. Dit jaar zijn er vier concerten van het Stiftfestival die plaatsvinden in Enschede.

Deze negentiende editie van het Stiftfestival heeft als thema A Mediterranean Voyage: een reis rond de Middellandse Zee. Het belooft een temperamentvolle editie te worden.

Violist Daniël Rowland is artistiek leider van het festival. Hij is trots op de samenwerking met het Wilminktheater en Muziekcentrum. ‘’We hebben een heel inspirerende en genereuze partner’’, zo klinkt het opgewekt. ‘’We brengen in het Muziekcentrum niet te missen hoogtepunten die een groots publiek verdienen.’’

Daniël heeft daarvoor samen met artistiek directeur van het Wilminktheater en Muziekcentrum Simone Kratz een breed klassiek programma samengesteld. Simone: ‘’Daniël is creatief en artistiek en neemt een enorm internationaal netwerk met een grote fanbase mee.’’

Dit jaar zijn er vier concerten van het Stiftfestival die plaatsvinden in Enschede.

-Donderdag 24 augustus: Stift Unbound: A la Feminisca
-Zaterdag 26 augustus: Crèche-concert
-Zaterdag 26 augustus familieconcert Vier!
- Zaterdag 26 augustus: The Ashes Glow

-Donderdag 24 augustus: Stift Unbound: A la Feminisca
Op donderdag 24 augustus vindt het Stift Unbound: A la Feminisca plaats in de Grote Kerk. Het wordt een avond met drie keer 40 minuten muziek met een bar in een loungesetting en met visuals van Christos Constantinou. Stift Unbound is een totaalervaring die staat voor alles waar het in het Stiftfestival van violist Daniel Rowland om draait: actuele thema’s die iedereen aangaan en een vernieuwende blik op het begrip concert.

-Zaterdag 26 augustus: Crèche-concert
Op zaterdag 26 augustus staat het Crèche-concert door de Stiftmusici onder leiding van Daniel Rowland op het programma in het Muziekcentrum Enschede. Muziek, en vooral de mooiste klassieke muziek: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat weet Daniel Roland, violist, artistiek leider van het Stiftfestival en als het goed is in augustus inmiddels vader van twee kleintjes als geen ander. Daarom is het Crèche-concert een vast en geliefd onderdeel van het festival.

-Zaterdag 26 augustus familieconcert Vier!
Op zaterdag 26 augustus staat het familieconcert Vier! door Oorkaan op het programma in De Kleine Willem. Vier! is een bijzondere voorstelling dat duidelijk maakt dat alle uitdagingen en wereldproblemen die ook deze dagen bij het Stiftfestival centraal staan alleen opgelost kunnen worden als je samenwerkt zonder andere kleuren of andersdenkenden achter te stellen.

-Zaterdag 26 augustus: The Ashes Glow
Op zaterdag 26 augustus is er The Ashes Glow. The Ashes Glow is het even bonte als serieuze multiculturele hoogtepunt van het Stift Festival. Bont omdat grote namen en jong talent uit verschillende culturen tijdens dit concert eendrachtig samen spelen en omdat er maar liefst twee wereldpremières en een Nederlandse première uit verschillende windstreken klinken.