Dire Straits Experience - staconcert

Dire Straits Experience
Met Dire Straits-bandlid Chris White en zes zeer ervaren muzikanten - 'The Dire Straits Experience staat als een huis'
wo 8 nov 2023 20:30
wo 8 nov 2023
20:30

Roep om songs van Dire Straits is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. Zo wordt duidelijk tijdens het staconcert op woensdag 8 november in het Muziekcentrum Enschede.

De roep om songs uit het muzikaal universum dat Dire Straits naliet, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. The Dire Straits Experience geeft gehoor aan die roep. Dire Straits-bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten maken deel uit van de artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen: Sultans of swing, Money for nothing en natuurlijk Private investigations.

The Dire Straits Experience weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van Dire Straits op authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straitsvoorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog.

De formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield.

The Dire Straits Experience brengt de muziek opnieuw tot leven van een van de meest creatieve en unieke bands in de rockmuziek.

'The Dire Straits Experience staat als een huis'

Rootstime

'Terence Reis brengt de Dire Straits helemaal terug'
Cultuurselect is laaiend enthousiast: ‘’Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt de Dire Straits helemaal terug.’’

Rootstime schrijft: “Ondertussen was wel duidelijk dat dit een avond zou worden waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd zou worden. The Dire Straits Experience staat als een huis.''