Mark Uyl

Een voorstelling

Herman van Veen
Vijf ★★★★★ sterrenvoorstelling van nestor van de Nederlandse podiumkunsten: 'Herman van Veen blijft een fenomeen'
do 25 apr 2024 en vr 26 apr 2024
do 25 apr 2024
en
vr 26 apr 2024

'Ga kijken naar Herman van Veen. Zelden zo oprecht gelachen'

Herman van Veen speelt op donderdag 25 en vrijdag 26 april met zijn ensemble in de Pay. Zaal van het Wilminktheater een keuze uit zijn repertoire, spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel Geen idee. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

De voorstelling, met de veelzeggende titel Een voorstelling, belooft nu al historisch te worden. ‘’Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen’’, zo laat De Morgen weten. Theaterkrant schrijft: 'een hilarische, ontroerende en gedenkwaardige avond. Zijn show is een veelzijdige combinatie van klassiek variété, nieuwe liedjes met hedendaagse thema’s en fantastische muziek'.

NRC geeft Herman van Veen vier ★★★★ sterren: 'Betoverend. Als hij op zijn rode sokken danst en speelt, zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind'. Het Dagblad van het Noorden deelt zelfs vijf ★★★★★ sterren uit: 'Terug van nooit weggeweest, markant en dynamisch'. 'Van een zeldzame schoonheid', aldus de Gazet van Antwerpen, die tevens vijf ★★★★★ sterren geeft. De Standaard tenslotte geeft er vier ★★★★: 'Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.'

Herman van Veen:
zing het honderd uit
ook al ben ik van gisteren
speel altijd wel viool,
dans wat ik dansen kan
al krijgt de tijd er vat op
het nieuwe gaat er nooit vanaf

Op zaterdagavond 16 maart werd Herman van Veen in een overvol PHIL in Haarlem verrast met een Diamanten ticket voor meer dan 100.000 verkochte tickets voor zijn voorstelling. Het Diamanten Ticket is een bijzondere onderscheiding die wordt uitgereikt aan artiesten die een uitzonderlijk aantal kaarten hebben verkocht.

Het Dagblad van het Noorden heeft een prachtige column over Herman van Veen geschreven: ''Wat bij Herman van Veen snel in het oog springt, en dat betreft feitelijk de gehele carrière, is zijn humor.'' Klik HIER.'Van een zeldzame schoonheid'

Gazet van Antwerpen ★★★★★
Edith Leerkes en Herman van Veen

Wie is Herman van Veen?
Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n 180 cd’s, tachtig boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen.
Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

De begeleiding van Herman van Veen wordt verzorgd door Kees Dijkstra, Lieke Meijers, Jannemien Cnossen en Edith Leerkes.

Wie is Edith Leerkes?
Edith Leerkes is geboren in Enschede en studeerde klassiek gitaar in Enschede en Madrid en is sinds 1992 met Herman op pad. Edith maakte tien jaar deel uit van het Amsterdams Gitaartrio.

Wie is Kees Dijkstra?
Kees Dijkstra studeerde basgitaar aan het Amsterdams conservatorium. Sinds 2015 bast hij in Hermans voorstellingen.

Wie is Lieke Meijers?
Lieke Meijers studeerde aan de Amsterdamse Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Sinds september reist ze met de voorstelling mee.

Wie is Jannemien Cnossen?
Jannemien Cnossen studeerde viool en jazz zang aan het conservatorium in Den Haag en speelt inmiddels 25 jaar met Herman.