Tessa Boomkamp & Friends

Tessa Boomkamp, Lois Lane, Edsilia Rombley, Edwin Evers en Bennie Jolink
Bornse nodigt speciale gasten uit: Edwin Evers, Bennie Jolink, Edsilia Rombley, Herman Beumers en Lois Lane
za 30 sep 2023 20:30
za 30 sep 2023
20:30
  • za 30 sep 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Tessa Boomkamp viert artiestenjubileum en maakt daar een groot feest van

De beroemdste muzikant uit Borne staat zaterdag 30 september in het Muziekcentrum Enschede: Tessa Boomkamp. Ze neemt een heleboel muzikale vrienden mee op het podium. Waarom? Tessa viert dat ze dertig jaar in het vak zit en maakt daar een groot feest van.

Als speciale gasten zijn uitgenodigd Edwin Evers, Bennie Jolink, Lois Lane, Edsilia Rombley, Herman Beumers, Dri3man en Astrid Akse. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Nick Bult Allstar Band. Er zijn alleen nog staanplaatsen beschikbaar. 

Om de avond af te sluiten is er na afloop van het concert een groot feest dat tot 01.00 uur doorgaat. Een dj zorgt voor passende muziek.

De Bornse ontwikkelde al op haar elfde een sterke voorkeur voor drums. Ze groeide op met de muziek van Toto en was als tiener onder de indruk van drummer Jeff Porcaro. Tessa studeerde cum laude af aan het conservatorium in Enschede. Ze is naast drummer ook zangeres en gitarist.

Ze heeft in begeleidingsbands van beroemde artiesten gespeeld zoals Marco Borsato. Verder trad ze op met onder meer Girls Wanna Have Fun, Normaal, Sita, Ten Sharp en Time Bandits. Met Normaal is ze als zangeres te horen toen ze het liedje Alie zong. In 2005 bracht ze haar eerste soloalbum uit, Alone. Tegenwoordig maakt zij onderdeel uit van de Edwin Evers Band.

Feest met vipkaarten: diner samen met Tessa
Ook is het mogelijk om vipkaarten aan te schaffen. Gasten worden om 17.00 uur in de Grote Kerk verwelkomd met een heerlijk diner waarbij Tessa zelf ook aanschuift. Onderwijl worden verhalen over Tessa verteld. Dat worden natuurlijk spannende verhalen. Wie al dertig jaar in het vak zit, heeft veel meegemaakt. Ook zijn er enkele prachtige akoestische optredens in de Grote Kerk. Na afloop trekken de vips naar het Muziekcentrum Enschede voor het grote concert. DEZE VIP/DINERKAARTEN ZIJN UITVERKOCHT

Klik HIER voor een interview met Tessa: 'Mijn ouders zijn net zoiets als het Bornse krantje. Toen die het wisten van dit concert, wist ook meteen de hele familie het.'

'Drummen heeft iets magisch'

Tessa Boomkamp in Wendy

‘Nog elke dag leef ik in die droom!’
Vorig jaar heeft Tessa Boomkamp de Humble Heroes Award gewonnen, dé prijs voor muzikanten die werken in de schaduw van bekende artiesten. In de Wendy zegt ze daarover: ‘’Drummen heeft iets magisch. Het is voor mij een soort dansje met je armen en benen waar je niet mee wilt stoppen. Ik mocht studeren op het conservatorium en heb met veel muzikanten mogen spelen. Nog elke dag leef ik in die droom! Ik wist van het bestaan van de Humble Heroes Award af, maar had nooit gedacht dat ik die zou winnen. Ik denk dat ik dat stiekem niet durfde te dromen. Het was voor mij daarom ook een hele verrassing dat ik de award won. Voor mijn muzikale carrière was dat wel hét hoogtepunt van dit jaar. Ik heb daarmee erkenning en waardering gekregen voor het werk dat ik doe.’’