Symphonic Broadway

Francis van Broekhuizen, Jamai Loman, Leona Philippo, Tessa Sunniva van Tol e.a.
Gratis openluchtconcert met de beste musicalhits in het hart van Enschede
vr 7 jul 2023 21:00
vr 7 jul 2023
21:00
  • vr 7 jul 2023
    21:00
    Openluchtconcert
    Oude Markt, Enschede

Het zomerprogramma op de Oude Markt in Enschede wordt op vrijdag 7 juli geopend met een gratis toegankelijk concert van Pion, Orkest van Gelderland & Overijssel in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ArtEZ Conservatorium. Deze Enschedese muziekpartners hebben de handen ineen geslagen voor een spectaculaire avond vol musical- en broadwaymuziek. Symphonic Broadway belooft een concert te worden waarbij muziek, zang en musical samenkomen.

De liedjes worden uitgevoerd in een grote symfonische bezetting en gezongen door onder anderen Francis van Broekhuizen, Jamai Loman, Leona Philippo, Tessa Sunniva van Tol en Consensus Vocalis.

Presentatie door Frits Sissing
Maak je klaar voor bekende liedjes uit Aida, Mamma Mia en Jesus Christ Superstar. Dit alles staat onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. De presentatie is in handen van niemand minder dan Frits Sissing.

Naast de grote namen is er ruimte voor talent van ArtEZ Conservatorium Enschede. Sanna van Koesveld, derdejaars student popacademie, brengt haar zangtalent ten gehore en studenten van de opleiding Mediamusic hebben een speciale compositie geschreven voor deze avond. 

Vanaf 21.00 uur wordt de Oude Markt omgetoverd tot een echte Broadwayshow met de beste meezingers. Het is een mooie kans voor bezoekers om gratis mee te genieten van dit spektakel dat aan het begin staat van een zomer vol activiteiten.

Speciaal arrangement
Graag zittend genieten van dit prachtige concert? Op de Oude Markt zijn ruim vijfhonderd gratis zitplekken. Het is alleen niet mogelijk om deze gratis plekken te reserveren. Zorg daarom dat je op tijd bent. Wel kan er een beperkt aantal tafels inclusief speciaal arrangement van restaurant Novi worden gereserveerd. Het arrangement bevat heerlijke lekkernijen en bijpassende wijn. Kijk HIER voor meer informatie.

Maak je klaar voor bekende liedjes uit Aida, Mamma Mia en Jesus Christ Superstar

Credits

-Presentatie: Frits Sissing
-Orkest: Pion, Orkest van Gelderland & Overijssel
-Cast: Francis van Broekhuizen, Jamai Loman, Leona Philippo, Tessa Sunniva van Tol, Sanna van Koesveld en Consensus Vocalis
-Dirigent: Ivan Meylemans

Dit concert wordt de bewoners en bezoekers van Enschede aangeboden door Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Consensus Vocalis, ArtEZ Conservatorium, Ondernemersfonds Enschede, Paul Pella Fonds en Stichting Enschede Promotie.