Niels Kiené

Met knielende knikjes

Ronald Goedemondt
Sterrenzee in de media voor achtste avondvullende soloprogramma van Limburgse cabaretier en 'sluipschutter'
wo 7 feb 2024 20:00
wo 7 feb 2024
20:00
 • wo 7 feb 2024
  20:00
  incl. garderobe
  Wilminktheater, Enschede
  Pay. Zaal

'Er komt voorlopig nog geen einde aan het infantiele getetter en gehups van deze man'

De kaartverkoop begint op 27 juni om 13.00 uur en loopt via Djebber.

 • Je kunt maximaal vier tickets per bestelling kopen. 
 • Je zitplek kun je niet uitkiezen en krijg je ook niet direct toegewezen.
 • Vragen rondom de kaartverkoop of over Djebber? Klik dan hier.
 • Omdat de kaartverkoop bij een externe partij ligt, kan het Wilminktheater
  geen vragen hierover beantwoorden.

Met knielende knikjes, zo heet het achtste avondvullende soloprogramma van cabaretier Ronald Goedemondt. Goed voor een sterrenzee in de media (vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren in NRC, vier ⭐⭐⭐⭐ sterren in de Volkskrant). Woensdag 7 februari staat Goedemondt in de Pay. Zaal van het Wilminktheater in Enschede.

'Er sluipen grotere thema’s het kleine wereldje van Goedemondt binnen. Dat vindt hij niet prettig. Maar ja, hoelang kun je je blijven verzetten tegen een volwassen omgang met ouderschap, de toekomst en de dood?

Vrij lang, zo blijkt. Er komt voorlopig nog geen einde aan het infantiele getetter en gehups van deze man. Foeteren, ageren, verdoven, verzetten en negeren. Denkt hij nou echt dat hij het daarmee gaat redden? Nee, hij denkt helemaal niet dat hij het gaat redden.'

Desondanks is de pers unaniem positief over Met knielende knikjes. 'Ronald Goedemondt toont in Met knielende knikjes zijn meesterschap als komiek', aldus de Volkskrant. 'Op de kermis van Ronald Goedemondt is het goed toeven', schrijft Theaterkrant en de Telegraaf oordeelt: 'Ronald Goedemont goed als vanouds'.

'In met knielende knikjes komt Goedemondt zeer verrassend uit de hoek'

NRC

Wie is Ronald Goedemondt?
Ronald Goedemondt won in 2003 zowel de jury- als de publieksprijs bij het Cameretten Festival. Zijn derde programma, Dedication, werd uitgeroepen tot Neerlands Hoop in 2008 en de dvd-registratie van Ze bestaan echt won een Edison Comedy.
In 2013 begon het eerste seizoen van het BNN-sketchprogramma Sluipschutters, van Goedemondt en zijn collega’s Bas Hoeflaak, Jochen Otten en Leo Alkemade. In 2021 was zijn zevende theaterprogramma, Numero Uno, op televisie te zien en inmiddels loopt alweer het vijfde seizoen van Sluipschutters. Op dit moment speelt hij zijn achtste theatervoorstelling, Met knielende knikjes.