Het Wim Sonneveld-Complex
-
do 21 mrt 202420:30Incl. garderobeDe Kleine Willem, Enschede
Geen rang (volloop) Normaal tarief € 15,00
-'Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.'
-'Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.'
Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één, maar twee theatermakers (Tarik Moree en Tim Olivier Somer) vertolken de cabaretier. Dat doen ze op donderdag 21 maart in De Kleine Willem met de voorstelling Het Wim Sonneveld-Complex.
In deze muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving.
Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno nu wel theater kunt maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?
Theaterkrant vindt het prachtig: ‘’Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu.’’ En: ‘’Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt.''
De Volkskrant: ‘’Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap.’’
‘Boeiend theatraal vuurwerk’
Credits
-Concept en tekst: Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ’t Hoen
-Spel: Tarik Moree en Tim Olivier Somer
-Muziek: The Sunfields – Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok en Jimi van Egmond
Wij zijn de makers?
Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) studeerden in 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met het Wim Sonneveld-Complex en meer voorstellingen werkten zij nauw samen met Daniël ‘t Hoen (1993) als regisseur en mede-maker. In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek zelf een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is.