Bas Czerwinski

Song of the Dark Forest

Scapino Ballet
Aangrijpende, meeslepende en troostrijke dans door volledige groep Scapinodansers, operazanger en live muziek
wo 14 feb 2024 20:00
wo 14 feb 2024
20:00
  • wo 14 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Tragische lied van de oorlog wordt bezongen in dansvoorstelling

Song of the dark forest is op woensdag 14 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen.

Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen.

Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden.

Afgesloten wordt met het recente Prayer for Peace van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

In 2019/2020 werkte Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst succesvol samen met het spraakmakende OPERA2DAY in de productie Opera Melancholica, met een hoofdrol voor danseres Ellen Landa. Artistiek leider Ed Wubbe nodigde regisseur Serge van Veggel daarna uit om een voorstelling te maken met vier choreografische toptalenten en het toonaangevende DoelenEnsemble uit Rotterdam.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Interview artistiek leider Ed Wubbe
Klik HIER voor een interview met artistiek leider Ed Wubbe: ''Het Wilminktheater is een mooie plek om te spelen. Het is een prachtig theater. Groot, maar tegelijkertijd een heel fijne sfeer.''

 

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt tijdloze verhaal tot leven

Credits

-Concept en regie: Serge van Veggel
-Choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas en Miller de Nobili
-Muzikale leiding: Maarten van Veen en Arie van Beek

Wat is het Scapino Ballet Rotterdam?
Scapino ademt dans, leeft dans, is dans. Toch is dans maken en opvoeren voor Scapino nooit een doel op zichzelf geweest.
Scapino is opgericht in 1945 door onder anderen Hans Snoek, Hans van Norden en Nicolaas Wijnberg. Zij wilden ‘kleur terugbrengen op door de oorlog bleek geworden gezichten van kinderen.’ Zonder de overtuiging dat dans zoiets kan, had Scapino niet bestaan.
De drang om met dans iets teweeg te brengen, is nog steeds wat ze drijft.