Maarten Mooijman

Lunchconcert - Dutch Classical Talent

Georgia Burashko - Dutch Classical Talent
'Georgia Burashko overtuigt met haar warme stem en heldere dictie'
do 7 mrt 2024 12:30
do 7 mrt 2024
12:30
  • do 7 mrt 2024
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

'Met een goed gevoel voor drama heeft ze een prachtig en boeiend programma samengesteld'

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 7 maart van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt mezzosopraan Georgia Burashko op. Zij is een van jonge musici die optreedt tijdens Dutch Classical Talent. Hierbij strijden talenten tijdens een concerttour om de Dutch Classical Talent Award.

In Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar diverse bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de hoogbarok en veel later. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs in deze reis door vier eeuwen schoonheid.

De jury zegt over haar: ''Burashko overtuigt met haar rustige podiumpresentatie, warme stem en heldere dictie. Haar intonatie is spot on! Met een goed gevoel voor drama heeft ze een prachtig en boeiend programma samengesteld.''

Burashko wordt vergezeld door een zeer wendbaar ensemble van twee gamba’s en een luit. Met haar hart voor componisten van nu, brengt ze ook werk van de haar landgenote Danika Lorèn, van Dolly Parton én een nieuw stuk dat de Nederlandse componiste Karmit Fadael speciaal voor dit programma schreef. Vier eeuwen veelkleurige schoonheid, in één uur wakker gemaakt.

Zoals elke laureaat voert ook Georgia Bukashko een nieuw werk uit van een Nederlandse componist. Haar keus viel op de Nederlandse-Israëlische Karmit Fadael. Ze is nog jong, maar geldt al als een veelgevraagd componiste. Zo klinkt er dit seizoen ook een nieuw vioolconcert van haar hand. Desondanks omschreef de Volkskrant haar werk al eens als ‘miniaturen met het grote gebaar.’

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Credits

-Georgia Burashko: mezzosopraan en slagwerk
-Alex Baker: gamba
-Anna Lachegyi: gamba
-Asako Ueda: luit
-Hannah Voss: blokfluit en fagot

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen.
Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Programma

-Purcell: Dido’s Lament
-Werken van Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael en Dolly Parton