Anne Claire de Breij

Brown Sugar Baby

Het Nationale Theater
Brown Sugar Baby is een nieuw toneelstuk van Eric de Vroedt, geïnspireerd op het jazzverleden van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis
za 18 mei 2024 20:00
za 18 mei 2024
20:00
  • za 18 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Zenuwslopende komedie met live jazzmuziek

Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. De nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) voor Het Nationale Theater wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, onder wie Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio. Zaterdag 18 mei in het Wilminktheater.

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van een jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Eén van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek.

Ondertussen wemelt het in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.   
 
Brown Sugar Baby is een nieuwe toneeltekst van Eric de Vroedt geïnspireerd op de verschillende jazzbands van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis. Het verhaal speelt zich af in een tijd waarin het Indonesische nationalisme door de Nederlanders steeds harder werd onderdrukt, maar amper nog viel te negeren.   

'De eeuw van mijn moeder is hyperpersoonlijk, intiem en gelaagd drama'

De Volkskrant over de vorige voorstelling van Eric de Vroedt, eveneens over Indië
Anne Claire de Breij

Credits

Tekst en regie: Eric de Vroedt, cast: Mariana Aparicio, Emma Buysse, Roben Mitchell, Hein van der Heijden, Fjodor Jozefzoon, Esther Scheldwacht, Kurt Schwab, Betty Schuurman, Kim Soepnel, Eddie B. Wahr, June Yanez, kostuums: Lotte Goos, compositie en muziek: Florentijn Boddendijk, Remco de Jong.