Hans van Velthoven

Hollandse Meesters

3JS en Red Limo Quartet
Bijzonder smaakvolle combinatie: Volendams trio samen met succesvol strijkkwartet
do 16 mei 2024 20:00
do 16 mei 2024
20:00
  • do 16 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

3JS samen met een van de beste strijkkwartetten op één podium

Hollandse Meesters. Zo heet het concert dat de 3JS geeft op donderdag 16 mei in het Wilminktheater. Het wordt een bijzondere combinatie op het podium. Het Volendamse trio krijgt namelijk gezelschap van het Red Limo Quartet, een strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap.

Dit viertal is in de afgelopen jaren vaak te zien geweest op televisie, onder meer in het programma Matthijs draait door en ze toerden de hele wereld over als begeleiders van niemand minder dan Eddie Vedder, zanger van de band Pearl Jam, tijdens zijn solo-tournee.

Ook de 3JS heeft vaker met dit kwartet samengewerkt in voorgaande jaren. De Nederlandstalige, vaak folk-achtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkersarrangementen van zo’n kwartet.

Voor deze tour hebben de 3JS samen met de strijkers hun meest bijzondere liedjes in een compleet nieuw jasje gestoken. Ook komen er in de loop van de avond enkele zeer verrassende covers voorbij.

Benieuwd hoe de 3JS en het Red Limo Quartet samen klinken?

Onderdeel van

3JS staat bekend om hun harmonieuze samenzang en folkpopmuziek.

Hans van Velthoven

Wie is de 3JS?
De 3JS staat bekend om hun harmonieuze samenzang en folkpopmuziek. Het trio brak door met hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2011, waar ze het nummer Never Alone ten gehore bracht. De 3JS heeft sindsdien een trouwe fanbase opgebouwd. De band heeft verschillende albums uitgebracht met nummers die vaak geïnspireerd zijn door Nederlandse volksmuziek en verhalen.