25 jaar: Guitar Heroes

Five Great Guitars
Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot
za 6 apr 2024 20:00
za 6 apr 2024
20:00
  • za 6 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Opwindende reis door de wereld van de moderne gitaar met improvisatie als verbindende factor

Een nieuwe, unieke en uiterst swingende jubileumshow van de absolute top van gitaarspelend Nederland (en ver daarbuiten). Dat zijn Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot als de Five Great Guitars. Ze vieren hun zilveren jubileum op zaterdag 6 april in de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede.

De leden van Five Great Guitars zijn ooit begonnen met het naspelen van de songs en solo’s van hun eigen gitaarhelden. Inmiddels spelen ze al 25 jaar gitaarmuziek van het allerhoogste niveau. Daarom is het tijd voor een jubileum.

In deze nieuwe voorstelling staan de nummers van onder anderen J.J. Cale, Larry Carlton, Eric Clapton, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Santana, Django Reinhardt en The Allman Brothers Band centraal. 

Op een originele manier worden de nummers van een passend en uniek arrangement voorzien. Het resultaat is een prachtige mix van allerlei stijlen, zoals blues, rock, funk, gypsy, jazz, pop en wereldmuziek.

Sinds 1999 toerden oprichter en artistiek leider Jan Kuiper en gitaarbassist Digmon Roovers door heel Nederland met hun gitaargroep Five Great Guitars. Het is een opwindende reis door de wereld van de moderne gitaar met improvisatie als verbindende factor.

INTERVIEW MET JAN KUIPER


Klik HIER voor een interview met Jan Kuiper: 'We bestaan 25 jaar. Dit is dus een jubileumtournee. Ja, dat mag je best heel bijzonder noemen'

Prachtige mix van allerlei stijlen, zoals blues, rock, funk, gypsy, jazz, pop en wereldmuziek

Credits

Five Great Guitars: Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot

Programma

Onder meer nummers van J.J. Cale, Larry Carlton, Eric Clapton, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Santana, Django Reinhardt en The Allman Brothers Band.