Bram Willems

Herman

met Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.
Tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk
wo 24 apr 2024 20:00
wo 24 apr 2024
20:00
  • wo 24 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander?

Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Gespeeld door topacteurs Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier. Het stuk, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree, is op woensdag 24 april te zien in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Herman stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

Het stuk vertelt het coming-of-ageverhaal van een midden vijftiger. Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar en hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest?

In Herman zet Eva Van der Gucht meerdere rollen neer. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut.

Klik HIER voor een interview met hoofdrolspelers Stefan de Walle en Evan Van der Gucht over Herman. "Hij bedoelt het allemaal goed, maar mist de daadkracht om voor zichzelf op te komen"

“Stefan speelt fenomenaal, een powerhouse van een acteur, schakelt van groot naar klein.”

René van Meurs, cabaretier

Credits

-Met: Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier
-Regie: Peter de Baan
-Script: Peter de Baan en Bart van den Donker
-Naar het boek van Marc van Bree

Wie is Stefan de Walle?
Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder, speelfilm De Marathon en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie Tweede Hans.   

Wie is Eva Van der Gucht?
De Belgische Eva Van der Gucht is te zien in de serie Oogappels van BNNVARA. Eerder zat zij ook in Wie is de Mol?! en De Vloer Op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.