Sarah Wijzenbeek

Beethovencyclus opus 18 - I

Animato Kwartet
Beethovencyclus: Geniet van de mooiste strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven
do 7 mrt 2024 20:00
do 7 mrt 2024
20:00
  • do 7 mrt 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Beethovencyclus met drie verschillende concerten in het Muziekcentrum Enschede

In het kader van de Beethovencyclus staan er drie verschillende concerten op het programma. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart is het in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede genieten voor liefhebbers van een van de grootste componisten ooit. Het gaat om composities uit de vroege periode van Beethoven. Dit is de eerste Cyclus van volwaardige strijkkwartetten die hij heeft geschreven. Zijn inspiratie bronnen hiervoor waren Haydn en Mozart. Het Animato kwartet speelt de gehele eerste Cyclus.

Donderdag 7 maart: Animato Kwartet
Op donderdag 7 maart staat het Animato Kwartet op de planken. Met als titel Beethoven Cyclus opus 18-I staan de strijkkwartetten opus 18 nummers 1 in f, nr. 2 in G en nummer 3 in D op het programma.

Vrijdag 8 maart: Noé Inui en Vassilis Varvaresos
Op vrijdag 8 maart spelen violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos. Op het programma, getiteld Beethoven vioolsonates, staan de vioolsonates nummer 2 in A, nummer 8 in G en nummer 9 in A Kreutzer.

Zaterdag 9 maart: Animato Kwartet
Op zaterdag 9 maart speelt het Animato Kwartet het programma Beethoven Cyclus opus 18-II. Op het programma staan de strijkkwartetten opus 18 nummer 4 in C, nummer 5 in A en nummer 6 in Bes.

 

Wie is Ludwig van Beethoven?
Ludwig van Beethoven was een Duitse componist en pianist die leefde van 1770 tot 1827. Hij wordt beschouwd als een van de grootste componisten in de westerse muziekgeschiedenis. Beethoven componeerde symfonieën, pianoconcerten en kamermuziek en wordt vooral bewonderd om zijn meesterwerken, ondanks toenemende doofheid.

Klik HIER voor een interview met Tim Brackman, violist van het Animato Kwartet. "Publiek in het oosten van Nederland staat heel erg open voor klassiek"

De mooiste werken van Beethoven in het Muziekcentrum Enschede

Credits

-Animato Kwartet: Inga Våga Gaustad, Tim Brackman, Elisa Karen Tavenier en Pieter de Koe

Wat is het Animato Kwartet?
Het Animato Kwartet is een klassiek muziekensemble dat bestaat uit vier musici, meestal twee violisten, een altviolist en een cellist. Ze voeren kamermuziekstukken uit, zoals strijkkwartetten, ensembles voor strijkinstrumenten, en dragen bij aan de rijke traditie van kamermuziekuitvoeringen in concertzalen en andere settings over de hele wereld.

Programma

-Beethoven: opus 18 nummers 1 in f, nr. 2 in G en nummer 3 in D.