Hans Withoos

Swan Lake

Introdans
Geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse bewerking voor de hele familie
zo 3 mrt 2024 14:30
zo 3 mrt 2024
14:30
  • zo 3 mrt 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

'Visueel verbluffende manier geënsceneerd'

Introdans presenteert op zondag 3 maart in de Pay. Zaal van het Wilminktheater een bekende, alom geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie. Met zijn Swan Lake creëert de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ‘ballet der balletten’: het 125 jaar na de oerpremière nog altijd wereldwijd uitgevoerde Zwanenmeer.

Celis’ Swan Lake is een groots gemonteerde, levendige voorstelling, waarin het complete Introdans-danserstableau van twintig dansers schittert tegen de achtergrond van een imponerend decor, op de beroemde, majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Celis zoomt in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de dwang van de monarchie. Belangrijke thema’s zijn het ontwaken van de zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden.

Theaterkompass.de vindt Swan Lake prachtig: ''Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie.''

Swan Lake is geschikt voor iedereen van 6 tot 106 jaar.

 

In de pauze: experium
Introdans biedt bij voorafgaand aan Swan Lake en in de pauze in de foyer een experium aan. Dat is een interactieve totaalbeleving voor jong en oud waarbij alle zintuigen worden gebruikt om Swan Lake nóg intenser te ervaren. In de pauze leren de bezoekers een korte choreografie. Na afloop is er een meet & greet met dansers.

'Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers ook met humor verteld kan worden'

Theaterkompass.de

Credits

-Choreografie: Stijn Celis
-Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Swan Lake achter de schermen

Teaser Swan Lake

Wat is Introdans?

Dans in de ruimste zin van het woord onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek. Dat is de missie van Introdans, al sinds de oprichting in 1971. Het ensemble van Introdans staat bekend om haar technische vaardigheden en het overbrengen van emoties in haar dansbewegingen.