Beethoven - wie ben je?

Thom Hoffman & Storioni Trio
Leven en werk van geliefde componist wordt in tekst- en muziekfragmenten dichterbij gebracht
do 4 apr 2024 20:00
do 4 apr 2024
20:00
  • do 4 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

De voorstelling houdt het midden tussen een concert en een toneelstuk, intens en meeslepend

Na de succesvolle voorstelling Vleugels, over Robert en Clara Schumann, komen acteur Thom Hoffman en het Storioni Trio met een nieuw vertelconcert, nu over Ludwig van Beethoven, misschien wel de meest geliefde componist uit de klassieke muziekgeschiedenis. Donderdag 4 april staat het kwartet in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum.

In Beethoven – wie ben je? wordt de componist in schitterende muziek- en tekstfragmenten dichterbij gebracht. Wie was Beethoven? Wat vertellen zijn composities over zijn leven? De voorstelling houdt het midden tussen een concert en een toneelstuk, intens en meeslepend, waarbij het oor wordt gestreeld door het muzikale meesterschap van het Storioni Trio en Hoffmans vertellingen.

‘Anderhalf uur prachtmuziek en fascinerende levensverhalen’, schreef NRC over Vleugels

Thom Hoffman is vooral bekend van succesvolle bioscoopfilms als De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, De Avonden en Zwartboek. Hij schitterde in televisieseries als KLEM, Het Wassende Water, De Co-assistent en het onvolprezen Dokter Tinus. Hoffman was tevens te zien in grote musicals als My Fair Lady, Je Anne en Chicago.

Het Storioni Trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Storioni voert sinds de oprichting in 1995 werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags. Het trio tourde in de Verenigde Staten, India, Rusland, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, het Midden-Oosten en Australië.

‘Een intieme voorstelling waar je warm van wordt en die je in je hart wilt sluiten; ontroerend en poëtisch’

De Telegraaf over Vleugels

Credits

-Tekst, spel en regie: Thom Hoffman
-Piano: Bart van de Roer
-Viool: Wouter Vossen
-Cello: Marc Vossen