Hendrik Groen - Rust & Vreugd

Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers
Ontroerende, komische en herkenbare theatervoorstelling voor iedereen die het leven met beide handen wil aangrijpen
zo 26 mei 2024 14:30
zo 26 mei 2024
14:30
  • zo 26 mei 2024
    14:30
    Incl. garderobe en (pauze) drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Onze maatschappij onder een vergrootglas, met humor, maar ook vilein

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen verruilt auteur Peter de Smet het verzorgingshuis voor een volkstuinencomplex. Ook daar blijkt het er niet altijd vredig aan toe te gaan, maar vindt hij volop inspiratie voor hilarische en soms verbijsterende avonturen. De heerlijke muzikale theatervoorstelling Rust & Vreugd is zondag 26 mei te zien in het Wilminktheater.

Emma Quaadvliegh (een rol van Doris Baaten) besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging Rust & Vreugd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige, bonte groep medebewoners schiet direct te hulp.

Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. En de tuincontroles en onderlinge strijd verstoren de vreugde in dit groene paradijs. Daarom besluit Emma samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen!

Rust & Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Behalve Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers, spelen ook amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

‘Nederland in het klein: tuinkabouters, intolerantie en fuchsia’s'

NRC over Rust & Vreugd

Credits

Regie: Bruun Kuijt
Script: Bruun Kuijt en Eva Keuris
Decorontwerp: Joris van Veldhoven
Kostuums: Arno Bremers