All Inclusive

Jitske Kramer, Dolf Jansen & Muzikanten
Kennis en comedy - Een theatercollege over samen mens zijn
wo 15 mei 2024 20:00
wo 15 mei 2024
20:00
  • wo 15 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Met een unieke blend van inzicht, humor en live muziek

Inclusie betekent dat iedereen welkom is, maar niet dat we elk gedrag tolereren. Over deze grens moeten we het samen hebben. Inclusiviteit gaat over machtsverhoudingen. Wie mag waar welke grens trekken? Wie bepaalt wat normaal is? Bestaat er zoiets als ‘de Gewone Nederlander’? En wat als je ‘ongewoon’ bent? Moet je dan gewoon een beetje ‘normaal doen’?

Ontdek een bijzondere avondje uit in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Tijdens dit unieke theatercollege verkennen antropoloog Jitske Kramer en cabaretier Dolf Jansen wat het betekent om samen mens te zijn. Met inzichten over inclusie, macht en diversiteit bieden ze heldere theorietjes, doorspekt met lichte momenten van humor en live muziek. Inclusie staat centraal: hoe gaan we om met verschillen en hoe zorgen we ervoor dat iedereen gehoord wordt? Ontdek het als een jamsessie, waarin samenwerken en luisteren naar elkaar essentieel zijn. Een avond vol nieuwe perspectieven en uitdagingen, gegarandeerd een inspirerend avondje uit in Enschede.

Meedoen, meepraten en meebeslissen komt deze avond tot leven

Meet & Greet
Na afloop van dit theatercollege vindt een Meet & Greet plaats met Jitske Kramer en Dolf Jansen. Komt dat zien op woensdag 15 mei bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

'Gaandeweg wordt wat vertrouwd is vreemd en wat vreemd is vertrouwd'

Jitske Kramer

Wie is Jitske Kramer?
Jitske Kramer is de bekendste antropoloog van Nederland. Ze is spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van Human Dimensions. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, bijzondere leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Met als doel de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren en de wereld een beetje mooier te maken. Inmiddels heeft ook het buitenland haar talent ontdekt, en treedt ze op van Helsinki tot Belgrado, van Riga tot Milaan

Wie is Dolf Jansen?
Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters. Op de radio is Jansen elke week te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en ‘Spijkers met Koppen’.

Jitske en Dolf worden bijgestaan door twee muzikanten.