Claudia Hansen

World of Rhythm met DOMNIQ

DOMNIQ – slagwerk & compositie Gershwin Bonevacia – spoken word
Verplaatst naar het najaar
do 18 jan 2024 20:00
do 18 jan 2024
20:00
  • do 18 jan 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

 Laat je meevoeren op een bijzondere muzikale reis

Duik in het najaar in de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede in een wereld van opzwepende ritmes. Hoor de persoonlijke verhalen uit vele windstreken. Voel de hartslag van de zee en de roffels van een verre wind. Laat je meevoeren op een bijzondere muzikale reis. Met als gids slagwerker DOMNIQ is World of Rhythm met DOMNIQ geïnspireerd door zijn vele muzikale nomadische tochten.

De zaal vult zich met het geluid van de guembri van de Marokkaans ster Hind Ennaira. Ze betovert de bezoekers met haar instrument en zang. Het wordt een ode aan de Gnaouacultuur: het kloppende hart van de Marokkaanse muziek.

Ondertussen zweven de poëtische woorden van spoken wordartiest Gershwin Bonevacia door de lucht. Dan is het tijd om te landen en om weer te verdwalen op de warme klanken van de marimba. 

Udspeelster Jawa Manla neemt je vervolgens mee naar het mystieke Syrië. 

Dan zijn er nog de beste slagwerkers uit eigen stad en land. World of Rhythm neemt je mee op reis door muzikale werelden, naadloos samengebracht in een grande finale door pianist en componist des Vaderlands, Martin Fondse.

-World of Rhythm met DOMNIQ zou worden opgevoerd op donderdag 18 januari, maar is wegens productionele redenen verplaatst naar het najaar. De exactie datum wordt later bekendgemaakt. 

World of Rhythm neemt je mee op reis door muzikale werelden

Credits

-Gershwin Bonevacia: spoken word.
-Hind Ennaira: guembri en zang.
-Jawa Manla: Ud.
-Martin Fondse: piano en compositie.
-DOMNIQ: slagwerk en compositie.

Wie is Gershwin Bonevacia?
Gershwin Bonevacia is een veelzijdige woordkunstenaar, dichter en performer. Hij vervulde de functie van stadsdichter van Amsterdam van 2019 tot 2022. Ondanks zijn dyslexie is zijn opkomst als dichter opmerkelijk. Dit worstelen met woorden heeft hem gemaakt tot een vindingrijke woordkunstenaar. 

Wie is Hind Ennaira?
Hind Ennaira werd geboren in Essaouira (Marokko), de bakermat van de Gnawakunst, Afro-Marokkaans en woestijn-blues.Vandaag de dag domineert Hind, als een van de twee gnawiat, de Gnawa-muziekscene. Spelend op haar Guembri-instrument bewijst ze aan de wereld dat deze traditionele Marokkaanse folklore ook bestemd is voor vrouwen.

Wie is Jawa Manla?
Jawa Manla, geboren in Aleppo, Syrië, is een getalenteerde udspeler die op jonge leeftijd verliefd werd op dit traditionele instrument, geïnspireerd door haar vader. Sinds 2015 is ze gevestigd in Nederland, waar ze haar muzikale kennis heeft verrijkt door samen te werken met zowel Nederlandse als internationale musici. 

Wie is Martin Fondse?
Martin Fondse is een bejubelde jazz- en hedendaagse muziekpianist, componist en arrangeur, bekroond met de prestigieuze Nederlandse Boy Edgar Prijs. Zijn muzikale wereld kent geen grenzen tussen genres zoals jazz, klassiek en wereldmuziek. Fondse staat bekend om zijn humoristische en narratieve compositiestijl, die varieert van poëtisch tot delicaat.