Fay Lovsky zingt bedenkelijke liedjes

Fay Lovsky
Een concert over dingen die ooit konden maar nu niet meer, of die nu kunnen maar toen echt niet
vr 2 feb 2024 20:30
vr 2 feb 2024
20:30
  • vr 2 feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Hoe lang zijn onze tenen? En welke kant staan ze op?

Hoe lang zijn onze tenen? En welke kant staan ze op? Het is wel eens lastig peilen waar de gevoeligheid ligt. Dus nog voordat er ook liedjes onder de sociale microscoop worden gelegd, gaan we eens kijken of het echt zo erg is. Fay Lovsky zingt bedenkelijke liedjes, op vrijdag 2 februari in De Kleine Willem. Met live prachtige zandtekeningen van Gerrie Hondius.

We horen steeds vaker over cartoonisten of cabaretiers die echt niet meer mogen. Dan is dus nu het wachten op het moment dat muziek wordt verboden. Op verschillende plekken in de wereld is het al zover - Korea, Brunei, Mali. Maar in het westen? Er zijn radiostations waar Frank Zappa niet mag, want dat zou pervers zijn, of Ray Charles en Betty Carter, want die zingen over date-rape. Om maar vast op de zaak vooruit te lopen houdt Fay Lovsky een aantal liedjes tegen het licht, oud, en nieuw, en ook van eigen hand. En ja, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt zijn ze helemaal fout. Want met elk liedje is wel wat mis.

Fay komt met gitaar en theremin en een robot waar ze zichzelf in vorige incarnaties in geprogrammeerd heeft, zodat ze af en toe een extra stemmetje kan laten medeklinken, of de handen vrij heeft om een zaag te hanteren. En een zaag, zoals u weet, is bedenkelijk: een wapen, zingend of niet. Daarbij komen ook nog de zandtekeningen van Gerrie Hondius, waarmee zelfs een zeer onschuldig liedje in een dubieus daglicht kan komen te staan.

Klik HIER voor een interview met Fay Lovsky over haar voorstelling. "Ik denk dat we in een tijd leven waarin we wel heel erg lichtgeraakt zijn"

'Fay Lovsky componeert nog altijd muziek, maar is sinds oktober 2022 ook actief als skileraar bij SnowWorld'

Het Parool

Wie is Fay Lovsky?
Fay Lovsky (geboren als Fay Luyendijk) is een Nederlandse zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoorde met het kerstnummer Christmas Was a Friend of Mine, dat uitgroeide tot een ware klassieker. Ze werkte gedurende haar loopbaan met uiteenlopende artiesten samen, .onder anderen met Henny Vrienten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky (68) won in 2000 een Gouden Harp, nadat ze eerder al een Edison en een Zilveren Harp won.