Benning & Gladkova

Panic Room

Theater Utrecht
"Panic Room" is een spannende voorstelling over twee mensen die vastzitten in een donkere ruimte
do 30 mei 2024 20:00
do 30 mei 2024
20:00
  • do 30 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Ze moeten elkaar echt leren kennen, maar ook vechten tegen zichzelf.

"Panic Room" is een spannende voorstelling over twee mensen die vastzitten in een donkere ruimte. Ze weten niet zeker of ze elkaar kennen, en waarom ze daar zijn. Op 30 mei kun je deze bijzondere theaterervaring beleven in het Wilminktheater, gebracht door Theater Utrecht met acteurs Abke Haring en Jacob Derwig.

In de voorstelling proberen de personages te ontsnappen uit de kelder waarin ze zich 'veilig' voelen, maar waar het verleden hen achtervolgt. Ze moeten elkaar echt leren kennen, maar ook vechten tegen zichzelf. Kunnen ze samen de weg naar buiten vinden?

De makers van "Panic Room" hebben eerder samengewerkt aan een succesvolle voorstelling genaamd "Sea of Silence". Dit keer hebben ze een dystopisch en humoristisch stuk gemaakt over de strijd tussen verstand en gevoel.

NRC noemde "Sea of Silence" een van de beste voorstellingen van 2022 vanwege de indrukwekkende choreografie en het aangrijpende verhaal over een gezin dat worstelt met geweld.

Onderdeel van

'De sterk gestileerde vorm heeft een verpletterende uitwerking'

NRC over Sea of Silence van Theater Utrecht

Credits

-Spel: Abke Haring en Jacob Derwig
-Regie: Floor Houwink ten Cate
-Tekst: Esther Duysker en Floor Houwink ten Cate

Wie is Floor Houwink ten Cate?
Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van theater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot de menselijke maat en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties.