Merlijn Doomernik

Schandalig mooie opera!

Francis van Broekhuizen
Een voorstelling vol beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld
vr 12 apr 2024 20:00
vr 12 apr 2024
20:00
  • vr 12 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Een leerzame en gezellige avond vol humor en prachtige muziek

Na hun succesvolle voorstelling Bij twijfel hard zingen zijn sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak weer terug met een nieuwe: Schandalig mooie opera! Vrijdag 12 april is deze leerzame voorstelling vol humor en prachtige muziek te zien in het Muziekcentrum in Enschede.

Kent u het beroemde verhaal over de val van Tosca en de trampoline? Wist u dat de bochel van Rigoletto wel eens zakt tot onder de billen van de zanger? In deze voorstelling gaat Francis veel dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Zijn de verhalen over moeilijke operadiva’s waar? Natuurlijk zal Francis ook uitstapjes maken naar beroemde classics uit de lichtere muziekgenres. Kortom, een leerzame en gezellige avond vol humor en prachtige muziek van onder anderen Verdi, Puccini en Mozart.

Francis van Broekhuizen studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar deelname aan tv-programma’s als Maestro, All Together Now, Ranking the Stars en De slimste mens.

'Een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen'

Ilovetheater over Bij twijfel hard zingen